€ 235,95
How to be the next hero of... Corporate Power 2022

How to be the next hero of... Corporate Power 2022

Venster Acties en details

€ 235,95

Datum en tijd

Locatie

De Thomas

36 Prinses Irenestraat

1077 WX Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

How to be the next hero of... Corporate Power 2022

Over dit evenement

How to be the next hero of…Corporate Power 2022

Donderdag 2 juni 2022, van 11.00 tot ca 16.30 uur

Locatie: De Thomaskerk, Amsterdam

Op donderdag 2 juni 2022 vindt Corporate Power plaats, het jaarlijkse symposium georganiseerd door De Dikke Blauwe / Walburg Pers van, met en voor bedrijven en hun corporate foundations, goede doelen en impactmakers. Tijdens Corporate Power 2022 staat de vraag centraal hoe bedrijven maatschappelijke verantwoordelijkheid kunnen incorporeren in hun strategie en wat daarbij de rol is van bedrijfsfilantropie. Aan de hand van inspirerende verhalen van change- en impactmakers duiken we in de verschillende posities die bedrijven en hun foundations innemen om waarde te creëren op ESG (Environmental, Social, and Governance).

How to be the next hero of... net zero

Keynote lezing door Barbara Baarsma, directeur Rabo Carbon Bank

How to be the next hero of net zero, zo luidt de titel van het plenaire ochtendprogramma. De rapporten van het IPCC liegen er niet om: de natuur kan het veranderende klimaat niet meer bijbenen. Elke regering, iedere burger en ieder bedrijf zal vanuit een fundamentele heroriëntering het hoofd moeten bieden aan de klimaatverandering. Er klinkt een dringende oproep aan alle sectoren om verantwoordelijkheid te nemen bij het behalen van de klimaatdoelen van de Verenigde Naties: een halvering van de wereldwijde CO2-uitstoot in 2030, en net zero voor 2050. Tijdens het ochtendprogramma zetten inspirerende sprekers uit het bedrijfsleven waaronder Barbara Baarsma, directeur Rabo Carbon Bank uiteen hoe zij op dit onderwerp leiderschap tonen, zonder daarbij kritische zelfreflectie te schuwen.

Na de keynotelezing van Barbara Baarsma schuiven Katy Hartley en Karen Maas aan voor een panelgesprek onder leiding van moderator Sara Kinsbergen. Katy Hartley is strategisch directeur van de in 2020 opgerichte Laudes Foundation. Als voormalig hoofd van de Philips Foundation kent zij het reilen en zeilen van bedrijfsfondsen van binnenuit. Karen Maas is bijzonder hoogleraar Accounting en Duurzaamheid aan de Open Universiteit Heerlen en wetenschappelijk directeur van Impact Centre Erasmus (ICE) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Het ochtendprogramma wordt afgesloten met een overdenking van Evert Jan de Wijer, predikant van de Thomaskerk.

Break-outsessies in de middag

Tijdens het middagprogramma, draait het in een serie break-outsessies om de SDG’s (Sustainable Development Goals). Verschillende corporate foundations in Nederland houden zich op innovatieve en effectieve wijze bezig met deze doelen, zichtbaar of juist achter de schermen. Tijdens een zestal break-outsessies presenteren bedrijven en hun corporate foundations in samenwerking met goede doelen of maatschappelijke initiatieven best practices op onderwerpen als kwaliteitsonderwijs, armoede, goede gezondheid en welzijn, eerlijk werk en economische groei en vragen zij van de deelnemers input op concrete vraagstukken en uitdagingen. Onder andere Philips Foundation & Save the Children; ASN Impact Investors & Aqua-Spark; GSRD Foundation; ABN Amro Foundation & Jeugdeducatiefonds, Nationale Postcode Loterij & Hiil en BDO zullen een sessie hosten.

The perfect match 

Deelnemers van Corporate Power zijn van harte uitgenodigd om hun plannen en ideeën te komen pitchen, op zoek naar de perfecte match tussen bedrijf(sfonds) en goed doel of maatschappelijk initiatief. Onder leiding van Roos van der Spek, manager van de AFAS Foundation, gaan we proberen om organisaties, ideeën en doelstellingen succesvol te koppelen. Zowel fondsen als goede doelen zijn welkom: fondsen kunnen komen toelichten naar welke projecten zij op zoek zijn en NGO's zetten hun plannen uiteen.Wil je ook komen pitchen tijdens Corporate Power? Omschrijf dan in maximaal 200 woorden het idee, vergezeld van drie afbeeldingen. Voorwaarde is dat de projecten die worden ingediend nog niet van start zijn gegaan en nog geen eerdere match hebben gevonden. De programmacommissie van Corporate Power zal vijf inzendingen selecteren die kunnen komen pitchen in De Thomas.

Voorstellen kunnen gemaild worden naar: fondsen@walburgpers.nl vóór donderdag 26 mei 2022.

Tot in de Thomas op 2 juni!

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen