Gratis
Huiskamerontmoeting Whatever the Weather bij Lucy en Frederike

Huiskamerontmoeting Whatever the Weather bij Lucy en Frederike

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Lucy's huiskamer

Vondelstraat

Het precieze adres ontvang je na aanmelding

1054 Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Welkom bij een bijzondere ontmoeting, met bijzondere mensen op een bijzondere plek :)

Over dit evenement

Tijdens de crowdfundcampagne voor mijn nieuwe boek reis ik stad en land af om niet alleen over ontmoeting te vertellen, maar elke bijeenkomst ook steeds weer als een nieuwe ontmoeting te beleven met en tussen wie er aan deelneemt. Het liefst doe ik dat in kleine groepen - bij mensen thuis, op hun werkplek, in musea of op nog andere gave plekken.

Welkom om zo'n ontmoeting mee te beleven, en alles wat die ontmoeting je brengt. De hele ontmoetingskalender vind je hier.

Over Whatever the Weather

van strandontmoeting tot kunstwerk-in-boekvorm

Met Whatever the Weather wil ik je uitnodigen om met onverdeelde aandacht ruimte te maken voor een wezenlijke ontmoeting. In eerste instantie deed ik dat door 144 mensen uit te nodigen om een dag lang met mij door te brengen op het Haagse Zuiderstrand. Niet wetend wat die dag zou brengen, anders dan dat die om 9 uur 's ochtends begon bij de waterpomp en daar om 5 uur 's middags weer eindigde. En dat je een uur voor het einde een portretfoto van jezelf zou maken op het Zuidelijk Havenhoofd van Scheveningen. Zonder make-up en uiterlijke versieringen, met alleen de horizon als achtergrond.

In 2022 nodig ik je uit voor een ontmoeting met het kunstwerk-in-boekvorm waarmee ik de uitnodiging tot ontmoeting tastbaar en deelbaar wil maken. Zodat je die ook kunt beleven zonder daarvoor een dag met mij over het strand te wandelen. Ieder van de uiteindelijk 145 portretten is op ware grootte in het boek afgebeeld. Doordat het boek schuin opstaat, kijk je ieder portret recht in het gezicht - en het portret jou - en kun je op elk moment een bijzondere ontmoeting beleven. Met Jezelf, de Ander en de Wereld.

Je kunt de productie van het boek mee mogelijk maken door bij te dragen aan het welslagen van de crowdfundcampagne die ik tussen Pasen en Pinksteren onderneem. De presentatie van het boek vindt plaats op zaterdag 19 november 2022 in Kunstzaal De Bron in Den Haag.

Gastvrijheid

We zijn op maandagavond 30 mei te gast bij portretfotograaf Lucy Lambriex en coach en illustrator Frederike Dekkers.

Frederike leerde ik kennen door een dag met haar over het strand te wandelen tijdens Whatever the Weather. Met Lucy ben ik op Facebook al een tijd bevriend, maar we ontmoetten elkaar nog nooit eerder. Nu wel en dat is mooi :)

Frederike is trainer, coach en illustrator. Ze verzorgt in Nederland workshops in 'The Artist's Way' en werkt aan haar eigen project 100 Dagen, 100 Vrouwen, waarvoor zij 100 vrouwen portretteert die de loop van de geschiedenis hebben verandert. En nog steeds veranderen.

Lucy Lambriex bedrijft Geduldige Portretfotografie 'voor als je liever niet in beeld wilt, maar wel heel goede foto’s van jezelf nodig hebt.' Ook maakt ze creatieve innerlijke ontdekkingstochten waarin fotografie het gereedschap is.

Alvast sfeerproeven

Met de uitnodiging tot ontmoeting nodigen we je in het bijzonder uit om in gezamenlijkheid oordeelvrije benieuwdheid en liefdevolle aandacht te beleven. En medemenselijkheid te ervaren, voorbij uiterlijke verschillen en denkbeelden. Medemenselijkheid, die onze natuur is.

Om je alvast een idee te geven van wat er met het boek en tijdens de huiskamerontmoeting te beleven zal zijn, neem dan graag even de tijd om dit filmpje te bekijken. Van het Look Beyond Borders project van Amnesty International.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Lucy's huiskamer

Vondelstraat

Het precieze adres ontvang je na aanmelding

1054 Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen