Gratis
Huiskamerontmoeting Whatever the Weather bij Paul en Maaike #2

Huiskamerontmoeting Whatever the Weather bij Paul en Maaike #2

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Pauls huiskamer

Vruchtenbuurt

Het precieze adres ontvang je na aanmelding

2564 Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Welkom bij een bijzondere ontmoeting, met bijzondere mensen op een bijzondere plek :)

Over dit evenement

Tijdens de crowdfundcampagne voor mijn nieuwe boek reis ik stad en land af om niet alleen over ontmoeting te vertellen, maar elke bijeenkomst ook steeds weer als een nieuwe ontmoeting te beleven met en tussen wie er aan deelneemt. Het liefst doe ik dat in kleine groepen - bij mensen thuis, op hun werkplek, in musea of op nog andere gave plekken.

Welkom om zo'n ontmoeting mee te beleven, en alles wat die ontmoeting je brengt. De hele ontmoetingskalender vind je hier.

Over Whatever the Weather

van strandontmoeting tot kunstwerk-in-boekvorm

Met Whatever the Weather wil ik je uitnodigen om met onverdeelde aandacht ruimte te maken voor een wezenlijke ontmoeting. In eerste instantie deed ik dat door 144 mensen uit te nodigen om een dag lang met mij door te brengen op het Haagse Zuiderstrand. Niet wetend wat die dag zou brengen, anders dan dat die om 9 uur 's ochtends begon bij de waterpomp en daar om 5 uur 's middags weer eindigde. En dat je een uur voor het einde een portretfoto van jezelf zou maken op het Zuidelijk Havenhoofd van Scheveningen. Zonder make-up en uiterlijke versieringen, met alleen de horizon als achtergrond.

In 2022 nodig ik je uit voor een ontmoeting met het kunstwerk-in-boekvorm waarmee ik de uitnodiging tot ontmoeting tastbaar en deelbaar wil maken. Zodat je die ook kunt beleven zonder daarvoor een dag met mij over het strand te wandelen. Ieder van de uiteindelijk 145 portretten is op ware grootte in het boek afgebeeld. Doordat het boek schuin opstaat, kijk je ieder portret recht in het gezicht - en het portret jou - en kun je op elk moment een bijzondere ontmoeting beleven. Met Jezelf, de Ander en de Wereld.

Je kunt de productie van het boek mee mogelijk maken door bij te dragen aan het welslagen van de crowdfundcampagne die ik tussen Pasen en Pinksteren onderneem. De presentatie van het boek vindt plaats op zaterdag 19 november 2022 in Kunstzaal De Bron in Den Haag.

Afbeelding van Huiskamerontmoeting Whatever the Weather bij Paul en Maaike #2

Gastvrijheid

We zijn op donderdagavond 2 juni te gast in de huiskamer van Paul van Koppen. Hij en Maaike zijn inmiddels twee jaar samen, en kennen elkaar van het hardlopen bij Haag Atletiek. Bij een van hun eerste ontmoetingen kwamen ze te spreken over NEW HORIZONS, waarvan Maaike er op dat moment (al een tijdje) twee in haar huis had hangen. Sinds vorig jaar heeft Paul er ook twee :)

Van oorsprong is Paul internationaal expert op het gebied van watervoorziening. Het meeste van zijn werk doet hij inmiddels als trainer en coach. In de wintermaanden organiseert en begeleidt hij trekkings in Noorwegen.

Maaike studeerde politicologie, en specialiseerde zich in internationale samenwerking. Ze woonde voor haar werk lange tijd in het buitenland: in Oostenrijk, Ethiophië en Cambodja. Op dit moment is ze coördinator van het kenniscentrum voor Global Governance aan de Haagse Hogeschool.

Alvast sfeerproeven

Met de uitnodiging tot ontmoeting nodigen we je in het bijzonder uit om in gezamenlijkheid oordeelvrije benieuwdheid en liefdevolle aandacht te beleven. En medemenselijkheid te ervaren, voorbij uiterlijke verschillen en denkbeelden. Medemenselijkheid, die onze natuur is.

Als je alvast een idee te geven van wat er met het boek en tijdens de ontmoeting te beleven zal zijn, neem dan graag even de tijd om dit filmpje te bekijken. Van het Look Beyond Borders project van Amnesty International.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Pauls huiskamer

Vruchtenbuurt

Het precieze adres ontvang je na aanmelding

2564 Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen