Gratis
Huiskamerontmoeting Whatever the Weather bij Peter Stein in BXL

Huiskamerontmoeting Whatever the Weather bij Peter Stein in BXL

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Peters huiskamer

Rue des Sablons

1000 Brussel

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Welkom bij een bijzondere ontmoeting, met bijzondere mensen op een bijzondere plek :)

Over dit evenement

"Ik wil je uitnodigen om in 2018 één van de 144 mensen te zijn met wie ik één voor één een dag lang doorbreng aan de Noordzeehorizon."

Die uitnodiging vormde het startpunt van het project Whatever the Weather. En wandelde ik in een jaar tijd met 144 mensen langs de vloedlijn, op zoek naar wezenlijke ontmoeting.

Aanleiding

Tijdens de crowdfundcampagne voor mijn nieuwe boek reis ik stad en land af om niet alleen over ontmoeting te vertellen, maar elke bijeenkomst ook steeds weer als een nieuwe ontmoeting te beleven met en tussen wie er aan deelneemt. Het liefst doe ik dat in kleine groepen - bij mensen thuis, op hun werkplek, in musea of op nog andere gave plekken.

Welkom om zo'n ontmoeting mee te beleven, en alles wat die ontmoeting je brengt. De hele ontmoetingskalender vind je hier.

Over Whatever the Weather

van strandontmoeting tot kunstwerk-in-boekvorm

Met Whatever the Weather wil ik je uitnodigen om met onverdeelde aandacht ruimte te maken voor een wezenlijke ontmoeting. In eerste instantie deed ik dat door 144 mensen uit te nodigen om een dag lang met mij door te brengen op het Haagse Zuiderstrand. Niet wetend wat die dag zou brengen, anders dan dat die om 9 uur 's ochtends begon bij de waterpomp en daar om 5 uur 's middags weer eindigde. En dat je een uur voor het einde een portretfoto van jezelf zou maken op het Zuidelijk Havenhoofd van Scheveningen. Zonder make-up en uiterlijke versieringen, met alleen de horizon als achtergrond.

In 2022 nodig ik je uit voor een ontmoeting met het kunstwerk-in-boekvorm waarmee ik de uitnodiging tot ontmoeting tastbaar en deelbaar wil maken. Zodat je die ook kunt beleven zonder daarvoor een dag met mij over het strand te wandelen. Ieder van de uiteindelijk 145 portretten is op ware grootte in het boek afgebeeld. Doordat het boek schuin opstaat, kijk je ieder portret recht in het gezicht - en het portret jou - en kun je op elk moment een bijzondere ontmoeting beleven. Met Jezelf, de Ander en de Wereld.

Je kunt de productie van het boek mee mogelijk maken door bij te dragen aan het welslagen van de crowdfundcampagne die ik tussen Pasen en Pinksteren onderneem. De presentatie van het boek vindt plaats op zaterdag 19 november 2022 in Kunstzaal De Bron in Den Haag.

Gastvrijheid

We zijn op vrijdag 3 juni te gast in de huiskamer van Peter Stein. Sinds vorige zomer woont en werkt hij in Brussel, op de Nederlandse Vertegenwoordiging van de Europese Unie, als hoofd van de financiˆële afdeling. Peter investeerde in 2020 mee in de productie van de huidige serie ansichtkaarten van NEW HORIZONS en maakte die zo doende mogelijk :)

De inloop voor de ontmoeting begint om 20h00. We starten om 20h30 en ronden om 22u00 af.

Afbeelding van Huiskamerontmoeting Whatever the Weather bij Peter Stein in BXL
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Peters huiskamer

Rue des Sablons

1000 Brussel

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen