Hygiene levensmiddelenproductie: Design, Reiniging & Allergenenmanagement

Hygiene levensmiddelenproductie: Design, Reiniging & Allergenenmanagement

Venster Acties en details

€ 84,70

Datum en tijd

Locatie

Mauritskazerne

2 Nieuwe Kazernelaan

#D41

6711 JC Ede

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Effectief reinigen en allergenen kruisbesmetting voorkomen door ontwerp en schoonmaakprocessen te optimaliseren.

Over dit evenement

Effectief ontwerp, goede reiniging en allergenenmanagement worden van steeds groter belang voor levensmiddelenbedrijven. Tijdens dit event belichten drie experts vanuit verschillende invalshoeken dit onderwerp. Hierbij worden praktische handvaten gegeven.

Kosten: Slechts €70,- excl. BTW (€84,70 incl. BTW)

Te gast zijn:

Dirk Nikoleiski - Regionaal Manager EMEA bij CFS (Commercial Food Sanitation) en een actief lid van de EHEGG (European Hygienic Engineering & Design Group). Voordat hij bij CFS kwam, werkte hij meer dan 30 jaar bij Kraft Foods/Mondelez International. LinkedIn

Hygiënisch ontwerp en reiniging gaan hand in hand. Deze presentatie bespreekt de basisprincipes van hygiënisch ontwerp voor apparatuur en fabrieken en hoe bedrijfsprocessen de succesvolle implementatie zullen garanderen. Het behandelt ook de basisprincipes van reiniging en het bepalen van het juiste reinigingsregime voor het verwijderen van voedselallergenen in combinatie met het toegepaste design.

Marjan van Ravenhorst - Directeur Allergenen Consultancy, specialist in allergenenmanagement en allergenenvalidatie van reinigingen. LinkedIn

In de voedingsmiddelenindustrie is reiniging nodig om o.a. kruisbesmetting met allergenen te beheersen. Maar hoe bepaal je of de reiniging effectief is? De onderdelen van een goed opgezet plan voor validatie van de reiniging voor allergenen worden in deze presentatie besproken. Ook het verschil met verificatie komt aan bod, met aandacht voor gebruik van verschillende soorten sneltesten. Niet alle analysemethoden zijn voor elke toepassing geschikt. Overwegingen bij het maken van keuzes bij monsternameplaatsen en analysemethoden worden toegelicht.

Bas Niemeijer - Voormalig eigenaar Kleentec, marktleider in reiniging en desinfectie in de levensmiddelindustrie, bedrijf verkocht in 2016 aan Facilicom. LinkedIn

De manier waarop de reiniging in de praktijk wordt uitgevoerd bepaalt uiteindelijk het resultaat. Veel voedingsmiddelenbedrijven zetten daarvoor een extern en gespecialiseerd schoonmaakbedrijf in. Maar waar moet op gelet worden in de samenwerking tussen opdrachtgever en schoonmaakbedrijf om het meest optimale resultaat te behalen? Valkuilen uit de praktijk worden toegelicht en handige tips bij inrichting van processen en schoonmaakwerkzaamheden worden besproken.

De opzet van het event is interactief waarbij de deelnemers vragen en kennis kunnen inbrengen en samen met de gastsprekers kunnen sparren over het onderwerp.

Voor wie?

QA managers/medewerkers, procestechnologen en alle andere betrokkenen in het ontwerp en reinigingsproces van productielijnen in de levensmiddelenindustrie. De sessie zal gedeeltelijk in het Engels plaatsvinden.

Delen met vrienden