ICONS #12: Hay Kranen

Evenementgegevens

Deel dit evenement
Datum en tijd
Locatie
Locatie

Medialounge TTH, Amsterdam

Wibautstraat 2

1091 GM Amsterdam

Netherlands

Bekijk kaart

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Hay Kranen over the good, the bad and the interesting

De vorm waarin het nieuws wordt gebracht is de afgelopen twintig jaar enorm veranderd. Vroeger was een krant hetzelfde als het stuk papier waar het op gedrukt werd, tegenwoordig kan het net zo goed een site, een app of social media kanalen zijn. Maar hoe vertel je digitaal een verhaal? Eigenlijk weten we dat nog steeds niet zo goed. Hay Kranen legt in deze lezing uit welke mogelijkheden digitaal bied aan de hand van zijn ervaringen bij de crossmedia redactie van de Volkskrant, de makers van de populaire Kijk Verder-sectie.

Hay Kranen is newsroom developer bij de redactie crossmedia van de Volkskrant. Hij werkt daar aan Kijk Verder: de online sectie met alle producties van de krant die meer zijn dan tekst en plaatjes, zoals longreads, video’s en datavisualisaties. Daarnaast is hij actief binnen Hackastory: een startup die ontwikkelaars, ontwerpers en verhalenvertellers meer met elkaar wil laten samenwerken. En elke twee weken verstuurt hij De Circulaire,  en dat is misschien wel de beste nieuwsbrief met kattengifjes en interessante links ooit.




Is dit voor iedereen?

Deze meetup is, net zoals alle andere Icons Meetups, toegankelijk voor iedereen. Voor studenten en docenten van CMD Amsterdam, en voor professionals die geïnspireerd willen worden. Na afloop van de lezing is er alle tijd om kennis met elkaar te maken. Een uitgelezen kans voor studenten om in een informele setting bedrijven te ontmoeten, en voor bedrijven dé mogelijkheid om onze meest ambiteuze studenten te ontmoeten.

Programma woensdag 16 november 2016 - Medialounge CMD

15:45 - 16:00 uur: Inloop
16:00 - 17:00 uur: Presentatie Hay Kranen
17:00 - 17:30 uur: Borrel / meet & greet (regel gelijk je stage of afstudeerproject :)

Vasilis van Gemert en Jan Scholte (docenten CMD) zullen deze middag het programma hosten.

Aanmelden (bestellen) is gratis, maar nodig. Zo weten we hoeveel we in moeten kopen voor de borrel. Aanmelden kan tot 15 november, 16:00.


Delen met vrienden
Datum en tijd
Locatie

Medialounge TTH, Amsterdam

Wibautstraat 2

1091 GM Amsterdam

Netherlands

Bekijk kaart

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen