Gratis

ICONS #17: Kick-Off Academisch Jaar 2017/18 CMD Amsterdam

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Pathé Tuschinski

Reguliersbreestraat 26-34

1017CN Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Astrid Poot, Johan Huijkman en Marrije Schaake over Belangrijke Dingen™

We hebben Astrid Poot van de Familie van Fonk, Johan Huijkman van Q42 en Marrije Schaake van bureau Eend gevraagd een presentatie te geven rondom een thema wat zij zelf belangrijk vinden. De presentaties zijn gericht aan al onze tweedejaars en derdejaars studenten. Dat zijn er ongeveer 500. En aan al hun docenten. Het belooft een bijzondere ochtend te worden. Het lijkt ons fantastisch als er ook mensen van buiten onze opleiding komen luisteren naar deze sprekers. Je bent dus van harte uitgenodigd.

Astrid Poot

Astrid Poot is kunstenaar, maker, schrijver en ontwerper. Ze is de baas van het Amsterdamse ontwerpbureau Familie van Fonk. Met hun radicaal menselijke aanpak winnen ze allerlei internationale awards, maar maken ze vooral mensen gelukkig. Poot is ook oprichter en voorzitter van Stichting Lekkersamenklooien. Met de stichting zet ze zich in voor meer maken. Met gereedschap, met je handen en je hart. Tussendoor schreef ze ook nog even een boek. (Oktober in de winkel.)

Poot houdt van de verschillen tussen mensen. En van echt zijn. Ze weet zeker dat het nergens goed voor is je als een klassieke creative professional te gedragen. Sterker nog: dat verkleint de kans op succes. In haar keynote neemt ze je mee in de 6 klassieke voorwaarden voor succes. En legt ze uit waarom en hoe je die moet uitdagen. Een lekkere opwarmer voor een ambiteus studiejaar!

Johan Huijkman

Johan Huijkman is Accessibility Engineer bij Q42. Met hun passie voor techniek en innovatie, waarbij de eindgebruiker altijd voorop staat, helpen de Q’ers klanten als PostNL, Blink Educatie, de Persgroep en het Rijksmuseum. In deze grote groep nerds wordt Johan meer dan eens de Obi-Wan Kenobi genoemd. Niet alleen omdat hij de oudste van het stel is of omdat hij nogal eens ongevraagd advies geeft. Maar vooral omdat Johan zorgdraagt voor het behouden van de juiste focus in complexe projecten: àlle gebruikers blij maken met kwaliteitssoftware. Dus ook slechtzienden, mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking, hun armen vol boodschappen of automobilisten. Kortom, iedereen die om welke reden of in welke vorm dan ook wordt beperkt.

Als je als ontwerper en ontwikkelaar jouw gebruikers niet kent dan is het lastig iets voor ze te ontwerpen en bouwen. Toegankelijkheid gaat over mensen, jouw gebruikers. Johan geeft je een introductie toegankelijkheid en laat je kennis maken met jouw gebruikers. Tipje van de sluier: het gaat niet alleen over mensen met een lichamelijke of visuele beperking. En het gaat wel over visueel en interactie ontwerp.

Marrije Schaake

Marrije Schaake is de zakelijk leider van eend. Eend helpt sinds 1999 organisaties bij het klantvriendelijker maken van hun online dienstverlening. De mens die de dienstverlening gebruikt is het belangrijkst volgens eend - veel belangrijker dan de techniek. Mensen verdienen het om vriendelijk geholpen te worden, zonder dat het ze onnodig veel tijd kost. En als je die basis goed voor elkaar hebt, heeft dat een positieve invloed op het imago en de effectiviteit van een bedrijf. Marrijes rol binnen eend is er voor zorgen dat klanten goed geholpen worden aan het begin van een project: een goede kennismaking of startgesprek en daarna een duidelijke offerte. Verder zorgt ze voor alle andere financiële zaken binnen eend. En leest ze alles wat los en vast zit.

De robots komen er aan, en gaan ons werk overnemen. Ja, ook het werk van designers en developers. Al ons werk? Nee, dat niet - er is een belangrijke eigenschap die jij wel hebt, en een robot niet: empathie. Jij bent een mens en kunt je verdiepen in wat een ander mens voelt en nodig heeft. Maar je moet er wel iets voor doen: empathie moet je trainen, menselijke relaties moet je oefenen. En dat is van levensbelang, omdat je anders gemakkelijk vervangbaar bent - iedere andere designer of developer (of zelfs een robot) kan jouw werk dan doen. Direct aan de slag dus!

Programma maandag 5 september 2016 - Pathé Tuschinski

9:20 — Introductie door docenten Justus Sturkenboom en Andre Neumann
9:30 — Marrije Schaake
10:05 — Johan Huijkman
10:40 — Astrid Poot

Vasilis van Gemert en Jan Scholte (docenten CMD) zullen deze ochtend als moderator het programma hosten.

Er is plek voor 50 bezoekers van buiten de opleiding. Aanmelden (bestellen) is kostenloos maar wel verplicht!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Pathé Tuschinski

Reguliersbreestraat 26-34

1017CN Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen