Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

IDnext Meetup 2019 - Anonymous but still well-known – digital identities under control

IDnext platform

Dinsdag 10 december 2019 van 12:30 tot 17:00 (CET)

IDnext Meetup 2019 - Anonymous but still well-known –...

Ticketinformatie

Type Einde Aantal
Toegang 1d 4u 50m Gratis  

Deel IDnext Meetup 2019 - Anonymous but still well-known – digital identities under control

Evenementdetails

We nodigen je graag uit voor de IDnext Meetup dat in nauwe samenwerking met Capgemini op 10 december van 12:30 - 17:30 plaatsvindt in Utrecht.

Het thema van deze Meetup is ‘Anoniem maar wel goed bekend – digitale identiteiten onder controle’.

 

Digitale identiteiten zijn onderwerp van steeds meer discussies waarvan privacy de belangrijkste maar niet het enige punt is. Er zijn al methoden waarbij je als gebruiker een goede controle hebt over je eigen identiteit maar ben je dan echt anoniem? Er is een oplossing waaraan een octrooi is toegekend die dit mogelijk maakt. Dit zal tijdens de Meetup worden gepresenteerd. Een ander onderwerp is hoe digitale identiteiten op de blockchain gerealiseerd kunnen worden; met het Self Sovereign Identity Framework wordt hier een antwoord op gegeven. Daarnaast is Eidas (Een verordening waarin de Europese lidstaten met elkaar hebben afgesproken dat de dezelfde begrippen, afspraken en infrastructuur zullen gebruiken voor toegang tot online dienstverlening) nu ruim een jaar onderweg; Het is tijd om de eerste ervaringen hiermee te delen. 

Met deze Meetup bieden IDnext en Capgemini een platform voor publieke en private organisaties om deze onderwerpen te bespreken, rekening houdend met het belang en de privacy van de digitale identiteit, het verhogen van de (digitale) bewustwording en dus ook de belangen vanuit verschillende perspectieven.

Laat je inspireren door gerenommeerde sprekers die hun kennis en expertise met je zullen delen. IDnext en Capgemini ondersteunen ook innovatieve ontwikkelingen op het gebied van digitale identiteit. Daarom zullen we verschillende innovatieve partijen de kans bieden om hun ideeën en producten te pitchen en met je te delen. En natuurlijk is er genoeg gelegenheid om te netwerken.

 

Programma                                                                                                                                                        

Deze middag kun je presentaties verwachten van o.a.  

- Esther Makaay (SIDN) - eIDAS implementaties

- Pieter Verhagen & Oskar van Deventer (TNO) - Ervaringen met twee identity oplossingen op de 'blockchain op de Self Sovereign Identity Framework using blockchain'. Inclusief de Europese implementatie.

- Bert Heijnen (ABN AMRO) - Demo van het Personal Communication Channel.

- Jan de Blaey (Cap Gemini) - Identity as a service

- Jeroen Naves (Pels Rijcken) - De juridisch rol van identiteiten in een smart contract?

 

Wegens de internationale belangstelling voor het event zullen de presentaties in het Engels worden gegeven. 

 

Aansluitend op de Meetup zal de IDnext eindejaarsborrel plaatsvinden. Met de deelnemers van de Meetup en onze partners zullen we het jaar 2019 uitluiden.

 

Wat is Cap Gemini?                                                                                                                                          

Geld overmaken, de voorraad in een winkel checken of je pakketje volgen. Zonder dat je het weet heb je op verschillende manieren al regelmatig te maken gehad met Capgemini. Samen met onze opdrachtgevers creëren wij namelijk business- & IT-oplossingen die aansluiten op de behoefte van de klant, concrete resultaten geven én die hun concurrentiepositie verbetert. Onze experts leveren dus echt een impactvolle bijdrage aan het dagelijkse leven van onze opdrachtgevers en hun klanten.  

                                              

Meer informatie over Cap Gemini.

 

Locatie

Capgemini Nederland

Reykjavikplein 1

3543 KA Utrecht

routebeschrijving

 

Parkeren

Er is voldoende parkeergelegenheid onder het gebouw van Capgemini (ingang Reykjavikstraat). Als je van plan bent met de auto te komen, geef dit dan door aan Susanne Majoor via susanne@idnext.eu zodat er een parkeerplaats kan worden gereserveerd.

 

Het kantoor van Capgemini grenst aan het treinstation Utrecht Leidsche Rijn en is dus met het Openbaar Vervoer buitengewoon goed bereikbaar.

 

Vragen 

Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via susanne@idnext.eu. Alle vragen worden zo spoedig mogelijk beantwoord.

                                        

Wij hopen je op 10 december te kunnen verwelkomen.


 

 


 
 

Heb je vragen over IDnext Meetup 2019 - Anonymous but still well-known – digital identities under control? Neem contact op met IDnext platform

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Waar en wanneer


Capgemini
Reykjavikplein 1
3543 KA Utrecht
Nederland

Dinsdag 10 december 2019 van 12:30 tot 17:00 (CET)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

IDnext platform

IDnext is an open and independent platform to support and facilitate innovative approaches in the world of Digital Identity, creare awareness, provide a knowledge and networking platform for experts in IT, Business and Marketeers as an European centre of expertise, and to ensure that everyone connected with the platform stays at the forefront of the technology, services and business by supporting innovation and by stimulating and supporting exchange of knowledge and collaboration.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

IDnext is een open en onafhankelijk platform dat staat voor ondersteuning en facilitering van innovatieve benaderingen in de wereld van de digitale identiteit, het creëren van bewustwording over de digitale identiteit, een kennis-en netwerkplatform voor de deskundigen op het gebied IT, Business en Marketeers als een Europees centrum van expertise en om ervoor te zorgen dat iedereen die verbonden is met IDnext, aansluiting houdt met de technologie, diensten en bedrijfsprocessen door het ondersteunen van innovatie en door het stimuleren, samenbrengen en ondersteunen van uitwisseling van kennis en samenwerking op dit gebied.

 

  Contact opnemen met de organisator

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van je eigen evenement?

Doe mee met miljoenen mensen op Eventbrite.

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.