Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

IDnext meetup - Identity en Privacy (een update over de laatste ontwikkelingen)

IDnext platform

Woensdag 13 december 2017 van 12:30 tot 17:00 (CET)

Ticketinformatie

Type Einde Aantal
Toegang Beëindigd Gratis  

Deel IDnext meetup - Identity en Privacy (een update over de laatste ontwikkelingen)

Evenementgegevens

Het doet ons veel plezier u uit te nodigen voor de IDnext meetup dat in nauwe samenwerking met Surfnet op 13 december van 12:30 - 17:30 plaatsvindt in Utrecht.

Privacy by design en digitale identiteiten

Innovaties volgen elkaar in een hoog tempo op en de invloed op ons dagelijks leven is immens. In deze technologische gedreven wereld, is het duidelijk dat de bescherming (privacy) van een digitale identiteit steeds belangrijker wordt omdat er steeds meer informatie wordt gedeeld tussen consumenten en bedrijven. De snelle groei van de digitalisering in de maatschappij zorgt voor een exponentiële groei van online en ook mobiele diensten. Het is dan ook van vitaal belang voor zowel publieke als private organisaties voorop te blijven op de huidige en nieuwe trends voor het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten voor consumenten en burgers waarbij de bescherming van de privacy voorop staat.

Het thema van de Meetup is omtrent 'Digitale identiteiten en Privacy'.

Met deze Meetup bieden IDnext en Surfnet een platform voor publieke en private organisaties om dit onderwerp te bespreken, rekening houdend met het belang en de privacy van de digitale identiteit, het verhogen van de (digitale) bewustwording en dus ook de belangen vanuit verschillende perspectieven.

Deze middag kunt u presentaties verwachten van o.a.

 

- Arnold Roosendaal (Privacycompany) - "Digitale identiteiten ontwerpen: Privacy als richtinggevend kader"       

- Arnout Terpstra (SURFnet) - " SURFconext: federatieve identiteit voor onderwijs & onderzoek"

- Professor Aiko Pras (Universiteit Twente) - "European Trusted Internet"

- Vincent Toms (GDI foundation) - "Is ethical hacking  een privacy of een ethisch vraagstuk"

- Rieks Joosten (TNO) - "a Self-Sovereign Identity Framework" 

-Tames Rietdijk (Business Forensics) - "Privacy by Design in bijzondere (fraude) onderzoeken"

- Johan van Duijn (KPMG) - "GDPR en Data: Attentiepunten bij het implementeren van een Data Inventory, Right to be forgotten en Data Retentie"

- Sietse Ringers (Privacy by Design Foundation) - "IRMA-app"

 

Laat u inspireren door gerenommeerde sprekers die hun kennis en expertise met u zullen delen. Daarnaast bieden IDnext en Surfnet een kans aan (startende) bedrijven om hun innovatieve ideeën en producten middels een elevator pitch te presenteren.

Wat is Surfnet?

Surfnet zorgt ervoor dat studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers eenvoudig, betrouwbaar en grenzeloos kunnen werken en samenwerken met de best mogelijk ICT-voorzieningen. Meer informatie over Surfnet.

 

 


 
 

Heb je vragen over IDnext meetup - Identity en Privacy (een update over de laatste ontwikkelingen)? Neem contact op met IDnext platform

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Waar en wanneer


Surfnet
Moreelsepark 48
3511 EP Utrecht
Nederland

Woensdag 13 december 2017 van 12:30 tot 17:00 (CET)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

IDnext platform

IDnext is an open and independent platform to support and faciliatie innovative approaches in the world of Digital identity, creare awareness, provide a knowledge and networking platform for experts in IT, Business and Marketeers as an European centre of expertise, and to ensure that everyone connected with the platform stays at the forefront of the technology, services and business by supporting innovation and by stimulating and supporting exchange of knowledge and collaboration.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

IDnext is een open en onafhankelijk platform dat staat voor ondersteuning en facilitering van innovatieve benaderingen in de wereld van de digitale identiteit, het creëren van bewustwording over de digitale identiteit, een kennis-en netwerkplatform voor de deskundigen op het gebied IT, Business en Marketeers als een Europees centrum van expertise en om ervoor te zorgen dat iedereen die verbonden is met IDnext, aansluiting houdt met de technologie, diensten en bedrijfsprocessen door het ondersteunen van innovatie en door het stimuleren, samenbrengen en ondersteunen van uitwisseling van kennis en samenwerking op dit gebied.

 

  Contact opnemen met de organisator
IDnext meetup - Identity en Privacy (een update over de laatste ontwikkelingen)
Evenementen in Utrecht Netwerkevents Zakelijk

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van je eigen evenement?

Doe mee met miljoenen mensen op Eventbrite.

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.