€ 477,95

Iedere vakkracht is hard nodig! Masterclass Duurzame Inzetbaarheid

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Duurzaamheidsfabriek

Leerparkpromenade 50

3312 KW Dordrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 30 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Masterclass Duurzame Inzetbaarheid Industrie:
Iedere vakkracht is hard nodig!

De snelle en verregaande technologische ontwikkelingen maken het noodzakelijk dat iedere medewerker zich blijft ontwikkelen. Gezien de toenemende schaarste op de arbeidsmarkt is het belangrijk dat vakkrachten (denk hierbij aan operators, installatietechnici, monteurs, technicians, etc.) de veranderingen omarmen, zelf willen blijven leren en zo hun waarde op de arbeidsmarkt behouden.

Wil jij dat jouw medewerkers zich continu blijven ontwikkelen en wil je weten hoe je dat als organisatie optimaal faciliteert? Meld je aan voor deze masterclass!

Op donderdag 31 januari 2019 gaan we samen met bedrijven aan de slag.

Prof. dr. Ir. Egbert-Jan Sol, programmadirecteur Smart Industry vertelt over de industriële revolutie 4.0 en de impact op organisaties en de arbeidsmarkt.

Er worden best practices van deelnemende bedrijven in de industrie gedeeld:

  • Jorn Vroegh van Danone/Nutricia laat zien hoe de POKA app helpt om operators te trainen. Door middel van QR codes op apparatuur zijn alle werkinstructies direct beschikbaar en worden veelal toegelicht met korte instructie video’s. Voordelen zijn: uniforme en consistente werkwijze, kortere inwerktijd, leren van elkaar. Operators vinden het fijn om met POKA te werken.
  • Jeroen Kluytmans van DSM deelt zijn ervaringen met pilots in productieomgeving waarin het voeren van de dialoog centraal staat.
  • Het HHNK (Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier) vertelt hoe zij samen met de VAPRO hun technische medewerkers meenemen in alle veranderingen op de werkvloer.

Huub Kleinrouweler van het “Flowcenter of expertise” vertelt over hun ervaring met een realistische praktijk-leeromgeving in de Duurzaamheidsfabriek waarin diverse bedrijven uit de procesindustrie en maritieme sector en studenten samen enkele innovatieprojecten uitgevoerd hebben. Naast de ontwikkeling van technische kennis en vaardigheden leren de studenten ook diverse soft skills toe te passen, zoals bv samenwerken, communicatie, en proactiviteit.

dr. Jos Sanders,lector ‘Leren tijdens de beroepsloopbaan’ aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) geeft ons wetenschappelijk inzicht met betrekking tot randvoorwaarden voor een leercultuur.

Met alle input van de presentaties ga je vervolgens in verdiepingsessies concreet aan de slag door de best practices naar jouw eigen bedrijf te vertalen en je gaat weg met concrete ideeën voor je eigen vraagstuk.

De masterclass is bestemd voor ieder technisch bedrijf dat zich zorgen maakt over de toekomst en de beschikbaarheid van vakkrachten. Met name plant- en productiemanagers en HR managers van MKB tot grootbedrijf worden uitgenodigd om deel te nemen en zo beleid en praktijk samen te brengen.

Het bedrijfsticket van 395 euro exclusief BTW geeft toegang voor 2 personen.

Deze masterclass wordt mede mogelijk gemaakt door:

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Duurzaamheidsfabriek

Leerparkpromenade 50

3312 KW Dordrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 30 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen