€ 5 – € 19,50

Meerdere data

Iedereen aan boord: Nepkragen maken

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

ELKE ZONDAGMIDDAG: workshops voor kinderen én volwassenen!

Voor diegenen die niet graag een bloes dragen, maar wel een mooie kraag willen, is een nepkraag dé uitkomst. Volwassenen gaan in deze workshop aan de slag met een boord en een stukje bloes met knoopjes. Kinderen maken een fantasiekraagje.

Volwassenen
Tijdens de workshop Iedereen aan boord maak je een nepkraag, om onder een sweater of trui te dragen. Het kraagje zit vast aan het bovenstuk van een overhemd (zonder mouwen, maar met een korte knooplijst). Je leert een kraag met staander naaien en knoopsgaten maken op de naaimachine. De pasvorm van het kraagje is unisex en beschikbaar in de maten XS t/m XL. Heb je weinig naai-ervaring dan maak je het klassieke kraagje. Heb je veel ervaring, dan kun je experimenteren met de vorm van het kraagje.

De workshop kost € 19,50 en dat is inclusief begeleiding, patroon, stof, fournituren, gebruik apparatuur, koffie, thee en iets lekkers. Enige ervaring is gewenst, maar ook avontuurlijke beginners kunnen meedoen. Let op: lunch is niet inbegrepen, maar op de kaart van Het Nieuwe Café staan diverse heerlijke broodjes en salades.
Tijd: 12.00 tot 16.00 uur
Max. 10 deelnemers

Kinderen
Waarom meerdere lagen over elkaar aantrekken als je ook een nepkraag kunt dragen? Tijdens een bezoek aan de tentoonstelling Designing the Surface leren kinderen dat dingen er heel anders uit kunnen zien dan ze in werkelijkheid zijn. Daarna maken ze een kraag waarmee ze net kunnen doen alsof ze een bloes onder hun trui dragen, terwijl dat niet zo is.

De workshop kost €5,00 inclusief entree, een korte rondleiding, begeleiding en de materialen.
Tijd: 12.00 tot 14.00 uur
Max. 15 deelnemers

Delen met vrienden

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen