Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud
Dit evenement is afgelopen

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Iedereen Happy! Dé strategie voor bedrijven en samenleving

de Baak (zakelijk)

Vrijdag 3 oktober 2014 van 09:00 tot 13:30 (CEST)

Iedereen Happy! Dé strategie voor bedrijven en...

Ticketinformatie

Tickettype Verkoop eindigt op Prijs Servicekosten BTW Aantal
Toegangskaartje Beëindigd € 295,00 € 0,00 € 61,95
Young talent ticket (27 jaar en jonger, op vertoon van een geldig legitimatiebewijs) Beëindigd € 65,00 € 0,00 € 13,65
Studententicket (€ 50 incl. BTW, alleen geldig wanneer je een actuele studentenkaart kunt tonen en 27 jaar of jonger bent)   meer info Beëindigd € 41,32 € 0,00 € 8,68

Deel Iedereen Happy! Dé strategie voor bedrijven en samenleving

Evenementdetails

Iedereen happy!

Nog niet zo lang geleden werd je aan de directietafel of in de politiek weg gelachen als je “geluk” op de agenda wilde plaatsen. Inmiddels is het een thema dat intrigeert en inspireert. Geluk blijkt dé factor te zijn voor het succes van bedrijven en voor de kwaliteit van een samenleving. Mensen werken beter samen en maken meer van de samenleving als ze gelukkig zijn. En - goed nieuws - dat geluk kun je met elkaar organiseren. Twee topsprekers vertellen over de weg naar geluk van hun land en hun bedrijf.  

Dé strategie voor bedrijven en samenleving

De Baak is zeer vereerd met de bijdrage van Jigmi Y. Thinley, voormalig premier van Bhutan. Het enige land ter wereld waar het Bruto Nationaal Geluk jaarlijks wordt vastgesteld.

Hoe geluk bijdraagt aan geweldige bedrijfsresultaten vertelt Jenn Lim, nu ceo en chief happiness officer van het missionaire bureau Delivering Happiness. Jenn was co-auteur van het gelijknamige boek van Tony Hsieh, oprichter van online retailer Zappos. In het in 1999 opgerichte bedrijf groeide ‘Happiness’ uit tot een ijzersterke methode. Niet voor niets kocht Amazon het bedrijf in 2009 voor $1,2 miljard.

Het belang van geluk in de nieuwe economie blijkt uit het verhaal van serieel ondernemer en directeur van de Baak Arko van Brakel. De WE-conomy kent immers andere spelregels dan de oude economie.

Onder leiding van dagvoorzitter Leen Zevenbergen maken de sprekers in één ochtend duidelijk waarom het nastreven van geluk een gezonde strategie is voor landen, organisaties en personen.


Wat levert het op?

Een inspiratiebom! In één ochtend hoor je tientallen ideeën die je de dag erna zelf kunt toepassen. En je krijgt een kader aangereikt om dat te gaan doen. 

 

Wil je bij dit event aanwezig zijn? Schrijf je nu hierboven in of scroll naar beneden voor meer informatie. Wil je 10 of meer kaarten afnemen of heb je interesse in een sponsorpakket? Neem dan contact op met eventdesk@debaak.nl.


De sprekers

Jigmi Y ThinleyJigmi Y. Thinley (voormalig premier van Bhutan)
Jigmi Y. Thinley was van 2008-2013 de eerste democratisch gekozen premier van Bhutan. In dit bergstaatje in de Himalaya staat het Bruto Nationaal Geluk (Gross National Happiness) centraal in plaats van het Bruto Nationaal Product. Dit levert een maatschappij op met andere waarden en waarderingen.

Ga met Thinley mee in een geheel andere denkwereld en ontdek dat ‘geluk’ de maatstaf is voor alle besluiten in Bhutan. Het is de belangrijkste motor is van een duurzame samenleving. Thinley legt uit welke aspecten van belang zijn en wat er tot nu toe is bereikt. Ook kijkt hij kritisch naar wat beter kan. Thinley is een veelgevraagd spreker en adviseur van bedrijven, regeringen en NGO’s (in Nederland: SNV) over de hele wereld. Zijn diepe overtuiging en praktische ideeën raken je.

 

Jenn LimJenn Lim (CEO en Chief Happiness Officer, Delivering Happiness)

Jenn werkte vanaf het begin samen met goede vriend Tony Hsieh aan de onstuimige groei van Zappos. Zij was al snel het culturele geweten van het bedrijf en was de grote motor achter de jaarlijkse uitgave The Culture Book. Hierin mochten alle medewerkers van Zappos ongecensureerd opschrijven wat ze van het bedrijf vonden.

Die uitgaven zijn inmiddels even legendarisch als inspirerend. Delivering Happiness heeft vier pijlers: Passion & Flow, Relaties, Vooruitgang & Betekenis en het Hoger Doel. Aan de hand hiervan legt Jenn uit hoe je happiness bereikt. Ze doet dat over de hele wereld en leert nog elke dag van alle mooie feedback die ze krijgt. Van haar verhaal krijg je zin om het meteen toe te passen.

 

Arko van Brakel
Arko van Brakel  (algemeen directeur de Baak)
Het motto van Arko van Brakel is “Doe alles altijd 100%”.  Dat doet deze ras-ondernemer ook als algemeen Directeur & Chief Inspiration Officer van de Baak. Zijn doel is van Nederland het meest ondernemende land van de wereld te maken. Want een ondernemende manier van leven, werken, denken en doen is het antwoord op bijna alle uitdagingen die in onze snel veranderende wereld op ons af komen.

In Arko’s visie hoef je geen eigen bedrijf te hebben om ondernemend te kunnen zijn. Wel heb je een portie lef nodig. Het lef om authentiek te zijn, het lef om te durven dromen, lef om kennis te delen, fouten te maken, te leren.... Kortom het lef om jezelf nieuwe vragen te stellen om nieuwe antwoorden te krijgen. Arko was op 25-jarige leeftijd mede-oprichter van Euronet Internet, de eerste commerciële internetprovider in Nederland.  Hij koppelt een praktisch toepasbare visie op online ondernemerschap en de inzet van social media aan brede maatschappelijke trends. Hij is tevens auteur van de boeken “Nieuwe Helden” en de bestseller “Iedereen Ondernemer”.  Van Arko krijg je energie!

 

Leen Zevenbergen

Leen Zevenbergen (auteur en ondernemer)
Opgeleid als bedrijfseconoom en gestart als intern accountant bij Philips, koos hij al snel voor zelfstandig ondernemerschap. Zijn eerste bedrijf Bolesian was begin jaren ’90 pionier op het gebied van kunstmatige intelligentie. Het bedrijf werd verkocht en daarna volgden bedrijven in Silicon Valley en in Nederland.

Steeds creëerde Leen een frisse ondernemende sfeer waarin mensen hun eigen verantwoordelijkheid nemen. Sinds begin 2014 brengt hij dat in de praktijk bij Solarus. Onder zijn leiding maakt dit Zweedse bedrijf dat ‘game changing’ zonne-energie systemen produceert een versnelling door. Leen ontdekte in al die jaren dat het gaat om durf, daadkracht en passie. Schreef daar managementboeken over die, ook internationaal, bestsellers zijn. Hij vraagt altijd aan zijn medewerkers: “Wat doe jij hier?”. Een vraag die hij ook aan zichzelf durft te stellen.

Programma

08.15 Inloop en registratie
09.00 Welkom door Leen Zevenbergen.
09.05 Arko van Brakel "Geluk in de WE-conomy"
09.30 Jigmi Y Thinley "Happiness: the world's largest asset"
10.30 Pauze
11.00 Jenn Lim "The mission of Delivering Happiness"
12.00 Q&A met Jigmi Y Thinley en Jenn Lim
12.45 Netwerklunch
Heb je vragen over Iedereen Happy! Dé strategie voor bedrijven en samenleving? Neem contact op met de Baak (zakelijk)

Waar en wanneer


AFAS Theater
Philipsstraat 9
3833 LC Leusden
Nederland

Vrijdag 3 oktober 2014 van 09:00 tot 13:30 (CEST)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

de Baak (zakelijk)

De Baak is dé plek voor leiders, ondernemers en professionals die op zoek zijn naar inspiratie, motivatie, kennis en inzicht. De Baak is een plek vol paradoxen. Wij bieden de rust om stil te staan bij jezelf en je omgeving, maar tegelijkertijd is de Baak een springlevende omgeving, waar altijd wat gebeurt. De Baak leert je te leren, een vermogen dat een leven lang meegaat. We doen een beroep op je nieuwsgierigheid, reflectie en drang om te groeien! Bij ons kan dat in korte en lange trajecten, in grote en kleine groepen en individueel. Natuurlijk verzorgen wij ook trajecten op maat.

  Contact opnemen met de organisator

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.