IJs is altijd goed! Na de maaltijd of tussendoor, vooral op een warme zomerdag. Op zondag 6 juli gaat Janny van der Heijden in gesprek met Wyke Sybesma (conservator bij Huis Van Gijn) en Hidde de Brabander (SVH Meesterijsbereider en Meester Patissier) over de geschiedenis van dit heerlijke toetje - en over ijs van nu.
In de tentoonstelling Grand Dessert zien we dat ijs al in het oude China en Perzië werd gemaakt. En dat de allerhoogste Europese kringen vanaf de vroege 16e eeuw ontdekken hoe lekker ijskoude desserts zijn. Maar hoe werd ijs in die periode, zonder elektriciteit, eigenlijk gemaakt? Hoe werd het uiteindelijk bereikbaar voor een grote groep mensen? En welke plek rol speelt ijs nu in ons leven? Ontdek het op zondag 6 juli in Kunstmuseum Den Haag.
Datum: Zondag 6 juli
Tijd: 11:00 - 12:00 uur
Prijs: €10,00 | €7,50 voor Vrienden van het museum
Locatie: Aula Kunstmuseum Den Haag