Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Ik ben een kleine ondernemer: waarom zit de overheid soms zo in de weg?

Vereniging voor OverheidsManagement (VOM)

Dinsdag 26 juni 2018 van 16:30 tot 19:00 (CEST)

Ik ben een kleine ondernemer: waarom zit de overheid...

Ticketinformatie

Type Einde Aantal
Toegangsbewijs Reuring!Café - Ik ben een kleine ondernemer: waarom zit de overheid soms zo in de weg? 9 jul. 2018 Gratis  

Deel Ik ben een kleine ondernemer: waarom zit de overheid soms zo in de weg?

Evenementdetails

De Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) kondigt in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de 86ste editie van Reuring!Café aan:

Ik ben een kleine ondernemer: waarom zit de overheid soms zo in de weg?

Regels zijn nodig, maar kan het soms ook iets minder, makkelijker of slimmer?

Een aantal interessante bankgasten uit het bedrijfsleven en de overheid zal een inhoudelijke discussie voeren over het effect van wet- en regelgeving op kleine ondernemers.

Bij het opstarten en managen van een onderneming komt een hoop kijken. Het aanvragen van vergunningen, het uitvoeren van registraties en het inhoudelijk naleven van regelgeving kost ondernemers vaak veel tijd, geld en soms frustratie. Om deze reden werkt de overheid aan betere regelgeving en dienstverlening om zo de ervaren regeldruk te verminderen. Zo zorgt ze ervoor dat het ondernemingsklimaat voor kleine bedrijven goed blijft.

Regelmatig ontstaat er bij naleving van wet- en regelgeving wrijving tussen ondernemers, beleidsmakers en de toezichthouders. Dat komt bijvoorbeeld door verschillen in interpretatie van regelgeving of bijvoorbeeld doordat innovaties niet door alle partijen tegelijk omarmt worden. Soms zijn ondernemers en beleidsmaker bijvoorbeeld enthousiast over nieuwe ontwikkelingen of innovaties, maar wil of kan de toezichthouder nog niet mee gaan of omgekeerd.

In het Reuring!Café staan we daarom stil bij vragen als: ¨Hoe kan de overheid een samenwerking creëren waarbij ondernemers, beleidsmakers en toezichthouders sneller op één lijn zitten?¨, ¨Hoe komen we tot regels die voor kleine ondernemers werkbaar en ook gemakkelijk uit te voeren zijn?¨ of ¨Welke uitdagingen en oplossingen biedt de opkomst en het gebruik van nieuwe (digitale) technologieën?¨.

Ondernemers van de coalitie winkelambacht zullen het publiek meenemen in hun reis door wet- en regelgeving en vertellen over hun omgang met onderwerpen als het starten van een bedrijf, vergunningen, veilig werken, belastingaangifte, maar ook actuele zaken als het voldoen aan de AVG kunnen voorbij komen. Beleidsmakers en toezichthouder zullen vervolgens de ruimte krijgen om te vertellen over hun dagelijkse praktijk en de dilemma´s en uitdagingen waar zij dagelijks mee geconfronteerd worden.

Reuring!Café richt zich op het informeel samenbrengen van ambtenaren, betrokken burgers, mensen uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Tijdens deze editie pakken we uit met een mooie entourage, een goede borrel en aansluitend een heerlijke Indische rijsttafel. Ook ditmaal verzorgt de huisband van het ministerie van Algemene Zaken, de ‘Wizards of AZ’ de muziek. Mark Frequin, directeur-generaal Mobiliteit bij het ministerie van IenW en voorzitter van de VOM, is onze debatleider. Host is Maarten Camps, secretaris-generaal bij het ministerie van EZK.

De bankgasten van dit Reuring!Café zijn:

  • Michaël van Straalen, voormalig voorzitter MKB-Nederland
  • Frank van Diepenbeek, directeur Handhavingsbeleid en plv. inspecteur-generaal Leefomgeving en Transport, ministerie van IenW
  • Rob Triemstra, plv. directeur Gezond en Veilig Werken, ministerie van SZW
  • Yvonne de Boer, kapper, eigenaar van Hairtrends in Amsterdam en oprichter Stichting Haarwensen
  • Leander Grotenhuis, kapper en eigenaar van Leander Grotenhuis Hairdressers in Dieren

Datum: 26 juni 2018
Locatie: De Glazen Zaal, Den Haag
Inloop: vanaf 16.30 uur, start 17:00
Indische rijsttafel na afloop!

Heb je vragen over Ik ben een kleine ondernemer: waarom zit de overheid soms zo in de weg?? Neem contact op met Vereniging voor OverheidsManagement (VOM)

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Waar en wanneer


Glazen Zaal
Prinsessegracht 26
2514 AP Den Haag
Nederland

Dinsdag 26 juni 2018 van 16:30 tot 19:00 (CEST)


  Aan mijn agenda toevoegen

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van je eigen evenement?

Doe mee met miljoenen mensen op Eventbrite.

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.