Ik stuntel dus ik ben: over falen en keuzestress met Generatie Ei

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Kargadoor

36 Oudegracht

3511 AP Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

April is de Maand van de Filosofie. Dit jaar duiken we in het thema 'Ik Stuntel Dus Ik Ben' met schrijver Rosa Surachno, auteur van het recent verschenen boek Generatie Ei.

Generatie Y, de twintigers en dertigers van nu, heeft steeds vaker het idee dat het maximale uit het leven gehaald moet worden, en het liefst zo snel mogelijk. Soms loopt dit zo uit de hand dat jongvolwassenen overspannen thuis zitten. Rosa raakte zelf overspannen en besloot te onderzoeken waarom het nu zo mis gaat bij deze generatie. Ze schreef een boek over haar generatie die opgroeit in een bewogen tijd, waar fouten maken juist nodig is voor de identiteitsvorming.

Indeling van de avond:

Tijdens deze avond zal het delen van verhalen met elkaar centraal staan. Na een korte introductie gaan jullie zelf aan de slag met de thema's van Generatie Y. (misschien, als het doorgaat: Na een muzikaal intermezzo) Vervolgens zal Rosa een korte presentatie geven over haar bevindingen van haar onderzoek. Daarna zal er nog een brainstorm plaatsvinden om te kijken of we gezamenlijk tot oplossingen kunnen komen. Ook is er de mogelijkheid om ter plekke het boek aan te schaffen.

Datum en tijd

Locatie

De Kargadoor

36 Oudegracht

3511 AP Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen