Gratis

Ikebana (Japans bloemschikken)

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bibliotheek Ypenburg

8 Schrabber

2496 SR Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Workshop Japans bloemschikken voor volwassenen.

Over dit evenement

Dit jaar coronaproof: de Culturele Zomerschool in cultuurankerbibliotheken Leidschenveen en Ypenburg. Vanaf 23 juli elke donderdag in de schoolvakantie gratis inspirerende en kunstzinnige workshops voor volwassenen en kinderen. Mixed media, Ikebana (Japans bloemschikken), creatief schrijven, een culturele wandeling, zelf verf maken en nog veel meer. Zin in kunst en cultuur in de zomervakantie? Reserveer snel een plekje, u bent van harte welkom!

Ikebana

Ikebana - de kunst van het Japans bloemschikken waarin de harmonie tussen de schaal, de ruimte en de afgesneden bloemen van belang is. In deze workshop leert u met seizoensbloemen een verfijnd Japans bloemenkunstwerk op te bouwen. Ook krijgt u uitgebreid informatie over de wereld en cultuur achter deze levende kunstvorm. Welke regels worden er toegepast voor een harmonieus bloemstuk en waarom asymmetrie in deze Japanse kunstvorm zo belangrijk is. Aan het einde van de dag gaat u naar huis met uw eigen beeldige creatie.

Rita van der Werf

De workshop wordt gegeven door Rita van der Werf. Rita is lid van Sogetsu Branch Nederland, zij heeft de Sogetsu ikebana 2e graad (Nikyu Shihan) Sanyo en geeft les in Zoetermeer en omstreken.

Reserveren

Wilt u meedoen? Reserveren is verplicht. Bestel uw gratis toegangskaarten via onderstaande knop. Met inachtneming van de 1,5 meter maatregel kunnen aan deze activiteit 12 personen deelnemen. Voorafgaand aan de workshop is het verplicht uw handen te wassen. Daarom wordt u uiterlijk om 9.45 uur verwacht. De workshop vindt plaats in bibliotheek Ypenburg.

Deze workshop is onderdeel van de Culturele Zomerschool Leidschenveen/Ypenburg. U kunt maximaal aan één activiteit per bibliotheek deelnemen.

Bibliotheek Den Haag organiseert vanaf 15 juni weer verschillende activiteiten in de bibliotheken. Uw veiligheid is belangrijk. We zorgen er dan ook voor dat u 1,5 meter afstand kunt houden, en treffen aanvullende hygiëne- en beschermingsmaatregelen. Het is verplicht om te reserveren, omdat een beperkt aantal mensen tegelijk in de bibliotheek kan zijn. Blijf thuis als u symptomen heeft die kunnen wijzen op besmetting met het coronavirus, zoals verkoudheid, koorts en hoesten.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheek Ypenburg

8 Schrabber

2496 SR Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen