€ 12 – € 15

ILFU presenteert: Melhoun, gezongen poëzie uit Marokko

Venster Acties en details

€ 12 – € 15

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

ZIMIHC theater Zuilen

Prinses Christinalaan 1

3554JL Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Documentaire en live muziek.

Over dit evenement

De 73 jarige Akil Lamdahhi maakt al ruim 50 jaar Marokkaanse muziek in Nederland. Met zijn orkesten begeleidde hij de grootste artiesten uit Marokko bij hun optredens in Nederland. Mahjoub Benmoussa, 75 jaar, kennen we sinds de jaren 80 als acteur in diverse Nederlandse films, als theatermaker en als verhalenverteller. Benmoussa is daarnaast ook dichter. Beide heren zijn een groot liefhebber van Melhoun, één van de oudste dichtvormen en muziekstijlen van Marokko.

In het ZIMIHC theater zal Lamdahhi met zijn musici, in het kader van Wie Wij Zijn: Marokko, een aantal van de mooiste Melhouncomposities ten gehore brengen.

Voorafgaand aan het concert wordt de korte documentaire ‘Malhoune, la parole chantée’ vertoont. Deze documentaire maakte de Marokkaanse regisseuse Izza Genini in de jaren 80 als onderdeel van een serie over Marokkaanse muziekstijlen en ritmes. De documentairemaakster is ook aanwezig in ZIMIHC om na de vertoning het publiek meer te vertellen over de muziek en dichtkunst. Mahjoub Benmoussa zal zijn eigen Melhoungedichten, die ook door grote musici in Marokko zijn vertolkt, ten gehore brengen in het Marokkaans-Arabisch en deze voor ons vertalen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

ZIMIHC theater Zuilen

Prinses Christinalaan 1

3554JL Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator ZIMIHC Maatwerk

Organisator van ILFU presenteert: Melhoun, gezongen poëzie uit Marokko

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen