€ 12,50

'In 1978 deugde er helemaal niets.' Andre Hoogeboom over Wim Rijsbergen

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Pluk

Rijksstraatweg 64

4191 NK Geldermalsen

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Andre Hoogeboom schreef de zeer heldere en toegankelijke biografie Van Feyenoorder tot Globetrotter. Hierin staat het levensverhaal van WIM RIJSBERGEN centraal. Hij ging in 1978 voor de tweede achtereenvolgende keer naar een WK. Het WK in Argentinie in 1978 verliep echter een stuk minder voorspoedig dan die van 1878. In de derde wedstrijd moet Rijsbergen gewisseld worden voor Piet Wildschut, nadat hij net heeft moeten toezien hoe Schotland langszij is gekomen. Rijsbergen komt er in de rest van het toernooi niet meer aan te pas. Hij moet de rest van de wedstijden toekijken vanaf de tribune. In zijn vrije tijd doodt hij de tijd door de stad in te gaan en het Plaza de Mayo te bezoeken om met eigen ogen te zien wat er waar was van die zogenaamde Dwaze Moeders en hun verdwenen zonen en mannen.

Rijsbergen had op zich wel sympathie voor de actie van Freek en Bram, maar hij was van mening dat je juist door naar Argentinie te gaan, iets aan de situatie kon veranderen. Met de spelerskaart van Rijsbergen heeft journalist Frits Barend zich een toegang tot het spelersbanket verschaft, waar hij Videla de vraag kon stellen: Donde estan los desparacidos?

Na het interview met Andre Hoogeboom, zal er een fantastische WK Quiz worden gespeeld. De winnaars van deze quiz mogen een prachtig exemplaar van VOETBAL IN EEN VUILE OORLOG in ontvangst nemen, beschikbaar gesteld door VOETBAL INTERNATIONAL.

Aanvang: 20.00 uur

Opbrengst van de avond gaat naar H.I.J.O.S., een mensenrechtenorganisatie die zich bezighoudt met de nabestaanden van de slachtoffers van het Videla-regime.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Pluk

Rijksstraatweg 64

4191 NK Geldermalsen

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen