In debat: een nieuwe economie na Corona

Venster Acties en details

Geannuleerd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Grote kerk Elst

Sint Maartenstraat 32B

6661 DA Elst

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
De Franse econoom Pikkety en de politiek leider van Groen Links Klaver hebben een manifest opgesteld met schetsen van een nieuwe economie

Over dit evenement

De coronacrisis heeft de schaduwzijde van onze welvaarts-economie extra onder de aandacht gebracht. Vliegtuigen moesten massaal aan de grond blijven staan en wat zagen we gebeuren: de lucht rondom Schiphol klaarde letterlijk op. De ongebreidelde reislust van de moderne burger heeft onmiskenbaar een negatieve invloed op het milieu. Veel noodzakelijke producten om het coronavirus te bestrijden worden niet in Europa geproduceerd. Nederland is veel afhankelijker voor goede gezondheidszorg dan we dachten. De massale import van voedsel en kleding uit andere continenten veroorzaken grote logistieke problemen.

De vraag rijst of er na de coronacrisis ook een andere economie, lees: een andere maatschappij zal ontstaan. Een maatschappij die duurzamer en rechtvaardiger is.

De Franse econoom Thomas Pikkety en de politiek leider van Groen Links Jesse Klaver hebben de handen ineengeslagen en een manifest opgesteld waarin ze de contouren schetsen van een nieuwe economie.

Blijft het bij een droom of is er werkelijk een nieuwe economie aan het ontstaan?

Deze avond zal Arnoud Aikema de prikkelende grondgedachten van Thomas Pikkety kort uiteenzetten waarna we met elkaar in debat zullen gaan.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Grote kerk Elst

Sint Maartenstraat 32B

6661 DA Elst

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen