In gesprek met VR-ontwerper Daniël Ernst

Venster Acties en details

Geannuleerd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bibliotheek Ypenburg

8 Schrabber

2496 SR Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
In de Week van de Media Wijsheid komt Daniël Ernst praten over zijn werk als interactieve illustrator.

Over dit evenement

Het creëren van een nieuwe werkelijkheid

Virtual Reality is, net als schrijven en het maken van een film, een manier om een nieuwe werkelijkheid te creëren. Maar hoe is het maakproces van iemand die Virtual Reality ontwerpt? Waar begin je met maken wanneer je ogenschijnlijk werkelijk alles naar je hand kunt zetten? Ook zoomen we in op de uitdagingen en kansen van VR. Welke ontwikkelingen zijn er gaande? En wat kan je ermee?

Over Daniël

Daniël Ernst is een zelfstadinge Virual Reality-ontwikkelaar. Voor hem is VR een manier om zich te uiten en zijn kennis van 3D-technieken te combineren met het zijn liefde voor het vertellen van verhalen. Voordat hij voor zichzelf begon was hij werkzaam bij een van Nederlands meest toonaangevende game studios. Toen Daniël VR ontdekte viel bij hem alles op zijn plek. Nu zet hij zijn design skills onder andere in bij het ontwerpen van interactieve kijkdozen genaamd: The Shoebox Diorama.

Winnaar Gouden Kalf

Daniël is genomineerd voor diverse prijzen en won in 2019 een Gouden Kalf voor zijn film Die Fernwerh Oper. Zijn werk is vertoond op onder andere het filmfestival van Ventië, Cannes XR en Cinekid. Momenteel wordt zijn werk geëxposeerd in het Eye Filmmuseum in Amsterdam. In zijn toekomstige projecten en werken zal Daniël gebruik maken van kunstmatige intelligentie. Hiermee wil hij volledig autonome personages creëren binnen de virtual reality wereld.

Aansluitend op dit bijzondere verhaal is er voor publiek bovendien een mogelijkheid om zelf in zo'n virtuele wereld te stappen en een kijkje te nemen in de dromen van de moderne magiër Daniël Ernst.

Reserveren

Kom je ook? Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, reserveer dus snel jouw kaartje via de groene knop "Registreer". Let op: kaarten voor de lezing en de VR-experience moeten apart worden gereserveerd.

Bibliotheek Ypenburg

Schrabber 8

2496 SR Den Haag

T: 070 - 353 8611

E: ypenburg@bibliotheekdenhaag.nl

Blijf thuis als je symptomen hebt die kunnen wijzen op besmetting met het coronavirus, zoals verkoudheid, koorts en hoesten.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheek Ypenburg

8 Schrabber

2496 SR Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Bibliotheek Den Haag

Organisator van In gesprek met VR-ontwerper Daniël Ernst

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen