€ 11,70

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

GC volkskring

Kasteeldreef

18

9340 Lede

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op Indietronicfest#2 presenteren we inventieve, kwalitatieve én verrassende elektronische muziek uit eigen land.

We hanteren opnieuw het dubbele concept van de eerste editie. In de grote zaal van het cultuurcentrum staan de live-concerten en de eerder 'kinetische' DJ-sets geprogrammeerd. De Foyer wordt éénmalig omgetoverd tot een loungebar met aangepaste muziek en dito drankjes.

Onze live-bands:

Meteor Musik is zowaar een fenomeen. Recentelijk haalden ze de nationale pers met hun live-bewerking - in het Brusselse planetarium- van de cult-klassieker 'Planètes' van Jean Hoyoux. In Lede brengen ze hun eigen uitgesproken ‘kosmisch’ materiaal, mét authentieke ruimtepakken en prachtige visuals.

Milan W is bij het bredere publiek ook wel bekend als de begenadigde gitarist van de fenomenale rockband 'Flying Horseman'. In zijn vrije tijd maakt hij echter elektronische muziek die sterk refereert naar Aphex Twin (selected ambient works) of Boards of Canada. Zijn solo-album 'Intact' -uitgebracht in 2016- kreeg verdiend vier sterren in De Morgen.

Gin Devo is met zijn groep Vomito Negro al decennialang een cultheld in de internationale industrialscene. De man is bovendien een fervent gebruiker van authentieke modulaire en analoge synthesizers. Uitsluitend met behulp van dergelijke machines bracht hij in 2016 het verrassend dansbare album 'Electrotheque' uit, dat hij live zal spelen op Indietronicfest.

De jonge honden van FÄR produceren downtempo elektronische muziek die tegelijkertijd donker, dreigend maar ook subtiel en fragiel is. Invloeden van bv Balam Acab, Fever Ray of The Knife zijn onmiskenbaar. Maar ook de obscure synthwave uit de jaren '80 is duidelijk hoorbaar in hun aparte sound die ze zelf omschrijven als 'Future bass'.

Tot slot bieden we op Indietronic ook bewust een podium aan lokale creatievelingen. We zijn dan ook heel blij dat er op ons festival vier Leedse producers/muzikanten/DJ's langskomen voor eigenzinnige DJ-sets. DJ Polska en Philippe Vlaemminck spelen in de grote zaal. Saints by Nite en DOiGSvEN kan u bewonderen in de Foyer.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

GC volkskring

Kasteeldreef

18

9340 Lede

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen