Gratis

Indische roots in poëzie en muziek: Ellen Deckwitz en Robin Block

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bibliotheek Nieuw Waldeck

141 Rossinilaan

2551 MR Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Literair-muzikale avond in bibliotheek Nieuw Waldeck.

Over dit evenement

Winternachten festival verwelkomt u opnieuw in bibliotheek Nieuw Waldeck met een prachtig literair-muzikale avond in het teken van een jonge generatie schrijvers en dichters met Indische Roots. Ellen Deckwitz en Robin Block leerden de verhalen van Nederlands-Indië vooral kennen via hun grootouders en verwerkten deze verhalen in gedichten en muziek. Komt u ook luisteren en meegenieten?

Ellen Deckwitz

Dichter, theatermaker en poetryslammer Ellen Deckwitz verwerkte in haar nieuwe dichtbundel Hogere Natuurkunde de verhalen van haar oma, die van 1942 tot 1945 verbleef in een Japans interneringskamp. Eerder won zij de C. Buddingh’-prijs voor het beste poëziedebuut met haar bundel De steen vreest mij (2011). Ze is veelzijdig en op vele podia te zien, onder andere met het Nederlands Blazers Ensemble en het Scapino Ballet. Ze was in 2019 de eerste hoofdspreker van de derde generatie nabestaanden tijdens de Nationale Herdenking 15 augustus bij het Indisch Monument in Den Haag. Daarnaast is ze columnist van NRC en De Morgen.

Robin Block

Schrijver, muzikant en performer Robin Block zal het optreden muzikaal ondersteunen. Hij won de Festina Lente Poëzieslag en de Poetry Slam in Rotown, bracht de dichtbundel Bastialen (2005) uit, is oprichter van de muziektheatergroep Project Wildeman en maakt deel uit van het droompopduo Wolken. Als singer/songwriter won hij de juryprijs voor beste muzikant bij de Grote Prijs van Nederland. Over de zoektocht naar zijn Indische roots maakte hij de storytellingshow Samudra. Onlangs publiceerde hij samen met Angelina Enny (Indonesië) de bundel In Between, Di Antara (2019).

Datum en tijd

Vrijdag 17 januari 2020, van 20.15 tot 22.00 uur

Reserveren

Toegang is gratis; reserveren is verplicht.

Deze avond is in samenwerking met Winternachten Internationaal Literatuurfestival Den Haag tot stand gekomen.

Foto Ellen Deckwitz: Merlijn Doomernik

Foto Robin Block: Tom van Rheeden

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheek Nieuw Waldeck

141 Rossinilaan

2551 MR Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen