Gratis

Informatie- en netwerkbijeenkomst NWA-call Route Jeugd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Jaarbeurs MeetUp Beatrixgebouw

Jaarbeursplein 6A

Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Uitnodiging informatie- en netwerkbijeenkomst NWA-route Jeugd in ontwikkeling, opvoeding en onderwijs

Op 24 mei wordt de eerste NWA-brede call gepubliceerd, waarin het mogelijk is om onderzoeksvoorstellen in te dienen. Tijdens de feestelijke lancering van het NWA programma was de boodschap duidelijk: durf grote vragen aan te pakken en doe het samen. Om dit te vergemakkelijken voor het thema jeugd, nodigen we u uit voor de informatie- en netwerkbijeenkomst van de route Jeugd in ontwikkeling, opvoeding en onderwijs.

Wanneer: 7 juni, 14.30 – 17.00 uur (inloop vanaf 14.00 uur)
Waar: Jaarbeurs MeetUp, Utrecht

Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op de belangrijkste thema’s uit de kennisagenda Jeugd en de NWA-brede open call. Daarnaast is er uitgebreid de mogelijkheid om te netwerken.

Inschrijven is mogelijk via het aanmeldformulier.

Schrijf je in voor 30 mei. Wanneer het maximum aantal inschrijvingen bereikt is, leggen we een reservelijst aan. Toelating tot de bijeenkomst vindt plaats op volgorde van aanmelding.

Voor wie

Iedereen die geïnteresseerd is in het doen van onderzoek in het jeugdveld: van onderwijs tot jeugdzorg, en van gelijke kansen tot opvoeding. Onderzoekers, maar zeker ook praktijkprofessionals die geïnteresseerd zijn in deelname aan onderzoek zijn welkom.

Programma

14.00 uur - Inloop

14.30 uur – Route Jeugd in ontwikkeling, opvoeding en onderwijs & kennisagenda

15.10 uur - Refreshments en pitches over onderzoeksideeën

16.00 uur – NWA programmering

16.30 uur - Netwerkborrel

Toelichting programma

In de route Jeugd staat het kind centraal. Met een breed scala aan onderzoeks-, praktijk- en beleidspartners wordt op dit moment de kennisagenda Jeugd opgesteld. Ook de jeugd zelf en ouders worden betrokken. Tijdens de bijeenkomst worden de voorlopige thema’s uit de kennisagenda toegelicht. De NWA-programmering staat open voor iedereen. Om het u makkelijk te maken in contact te komen met mogelijke partners maken wij tijdens de bijeenkomst gebruik van thema’s. Passen die thema’s niet bij u? Dan is het uiteraard mogelijk om daarvan af te wijken en over een ander onderwerp in gesprek te gaan.

Pitches

Wilt u een onderzoekidee pitchen, bijvoorbeeld omdat u consortiumpartner(s) zoekt, dan is daar ruimte voor in de pauze. U kunt dit aangeven in het aanmeldformulier.

NWA programmering

Op 24 mei wordt de call for proposals gepubliceerd op nwo.nl/nwa. Tijdens de bijeenkomst volgt een korte toelichting, maar is er vooral veel ruimte voor vragen. Specifieke vragen over de call kunt u ook stellen via nwa@nwo.nl.

Binnen het NWA programma is ruimte voor grote aanvragen, zowel in middelen als in consortium.

Het beschikbare budget voor de NWA is 70 M€ in 2018, 108 M€ in 2019, 130 M€ in 2020. Dit is bestemd voor fundamenteel, toegepast en praktijkgericht onderzoek. Het onderzoek moet passen binnen één of meerdere van de 25 NWA-routes, interdisciplinair van karakter zijn en leiden tot wetenschappelijke en maatschappelijke ‘doorbraken’.

Netwerkborrel

Interdisciplinariteit en samenwerking staan centraal in de NWA-programmering. Tijdens de bijeenkomst is daarom ruime mogelijkheid om te netwerken. U kunt in het aanmeldformulier aangeven in welke thema(‘s) u interesse hebt. Wij zullen deelnemers niet actief matchen.

Voor vragen over deze bijeenkomst, de route Jeugd en de kennisagenda Jeugd: info@nro.nl.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Jaarbeurs MeetUp Beatrixgebouw

Jaarbeursplein 6A

Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen