Gratis

Informatieavond Lumiar: de democratische brede school in Leidsche Rijn!

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Lumiar Leidsche Rijn

Componistenlaan 8

3451 SX Vleuten

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Kom je kennis met ons maken?

Een jaar geleden, op 1 augustus 2016, zijn we gestart met onze vestiging in Leidsche Rijn en inmiddels zijn er al een boel kinderen begonnen op deze prachtige nieuwe locatie. Omdat het nieuwe schooljaar er nu rap aankomt organiseren we op veler verzoek weer een aantal informatieavonden. We hebben er onwijs veel zin in en we nodigen je graag uit om langs te komen! ♥Wat is Lumiar?
Lumiar is een democratische brede school voor Natuurlijk Leren. Een ‘brede school’ biedt meerdere faciliteiten onder hetzelfde dak. Lumiar is een bijzondere basisschool met een avontuurlijke buitenschoolse opvang (BSO) onder de naam Lumiar Valley in hetzelfde gebouw. Daarnaast bieden wij vanaf medio september voor kleintjes van 0 tot maximaal 5 jaar een natuurlijk kinderdagverblijf: Lumiar Petites.

De korte geschiedenis van Lumiar
Lumiar is als nieuwe ‘brede school’ gestart in 2015 in Vianen, en vervolgens in 2016 in Groenekan. Deze vestigingen vervulden een regionale functie, daardoor kwamen kinderen uit de wijde regio naar onze school Lumiar en ons kinderdagverblijf Lumiar Petites. Op 1 augustus jl. zijn we op onze droomplek in Leidsche Rijn gestart. Hier zijn de vestigingen Vianen en Groenekan mee gefuseerd.

Basisschool Lumiar
Lumiar is een relatief nieuwe basisschool in Vleuten. Behalve nieuw, zijn we ook vernieuwend. Dat betekent dat we onze leerlingen op een andere manier laten ontwikkelen en onderwijs bieden: Lumiar is een democratische school voor Natuurlijk Leren. Deze manier van onderwijs is echter niet nieuw, maar al jaren succesvol gebleken op steeds meer plekken, ook in Nederland. Kinderen die op deze manier onderwijs krijgen, zijn gelukkiger, relaxter en ontwikkelen hun eigen talenten in hun eigen tempo.

Kinderdagverblijf Lumiar Petites
Ook is ons kinderdagverblijf Lumiar Petites anders dan de meeste kinderdagverblijven. Onze benadering is zo natuurlijk mogelijk: de natuurlijke ontwikkeling van het kind, dagelijks de echte natuur in en zo kennismaken met de natuur zijn heel belangrijke peilers van Lumiar Petites.

BSO Lumiar Valley
Tot slot bieden we een avontuurlijke BSO: Lumiar Valley. Alle basisschoolkinderen maken standaard gebruik van alle BSO-faciliteiten. Zo zijn er tal van manieren voor kinderen om met Lumiar in aanraking te komen.

Ben je benieuwd naar Lumiar, maar ook wat democratisch onderwijs en natuurlijk leren precies inhoudt, wat de kinderen leren en hoe ze dat doen, hoe wij ervoor zorgen dat ze op alle gebieden ontwikkelen, wat de effecten zijn op langere termijn, waarom we 51 weken per jaar open zijn, waarom kleintjes op Lumiar Petites tot hun vijfde verjaardag mogen blijven, waarom wij aansluiten bij het bioritme van het kind, waarom wij natuurbeleving bij kinderen zo belangrijk vinden, en natuurlijk alle andere dingen die je zou willen weten, kom dan naar onze informatie-avond voor ouders.


We kijken uit naar je komst!Veelgestelde vragen

Waar kan ik Lumiar bereiken als ik vragen heb?
Stuur een mail aan info@lumiar.nl of bel (of app) ons secretariaat op 06-33223360.

Ik kan niet op de aangegeven datum. Zijn er nog meer informatieavonden of open dagen?
Ja, er zijn er meerdere!
Zie http://lumiar.eventbrite.nl voor meer informatie. Je kunt op deze website zoeken naar andere geplande bijeenkomsten van Lumiar. Duurt het nog te lang of is er nog geen nieuwe bijeenkomst gepland? Maak dan een afspraak voor een informatief gesprek of kom een keertje kijken. Mail hiervoor info@lumiar.nl of maak een afspraak via ons secretariaat op 06-33223360.

Hoe kan ik op de hoogte blijven?
Je kunt op verschillende manieren op de hoogte blijven van onze activiteiten. Je kunt je abonneren op onze nieuwsbrief via http://eepurl.com/bvtrIf

 of like onze Facebook-pagina via www.facebook.com/lumiarschool.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Lumiar Leidsche Rijn

Componistenlaan 8

3451 SX Vleuten

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen