€ 3,71 – € 6,28

Informatieavond over NLD

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Landelijk Bureau Balans/NVA

Weltevreden 4a

3732 AL De Bilt

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De afdeling Utrecht van Balans houdt dinsdagavond 29 mei een informatieavond over NLD, met medewerking van neuro-psycholoog Adriaan Kievit (schrijver van NLD bij kinderen) en een ervaringsdeskundige.

NLD (Non-verbal Learning Disorder) is een leerstoornis die zich kenmerkt door een groot verschil tussen verbale en non-verbale (performale) informatieverwerking. Kinderen met NLD zijn sterk in het omgaan met auditieve en talige informatie, maar zwak in niet-verbale taken die te maken hebben met visueel-ruimtelijk inzicht, plannen en complexe motorische taken. Veel van deze kinderen zijn sociaal onhandig. Ook emotionele problemen komen regelmatig voor.

Op deze avond houdt Adriaan Kievit (neuropsycholoog) een inleiding. Adriaan is schrijver van het boek NLD bij kinderen (Lannoo Campus, 2012).
Onderwerpen zullen zijn: de moeilijkheden die NLD met zich meebrengt, wat kunnen ouders en school doen om te helpen en het nut van een diagnose.
Naast Adriaan Kievit is ook een jongere met NLD aanwezig, die als ervaringsdeskundige zijn problemen en oplossingen kan toelichten. Er is natuurlijk ook ruimte voor vragen en voor lotgenotencontact.

Tijd: 19.30-21.30 uur, inloop vanaf 19.15.

Locatie: het Landelijk Bureau van Balans en NVA, Weltevreden 4a, 3731 AL De Bilt.

Kosten: € 5,00 voor niet-leden, € 2,50 voor leden (excl. kosten ticketservice)

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Landelijk Bureau Balans/NVA

Weltevreden 4a

3732 AL De Bilt

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen