Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

STEVIG | specialistische- en forensische zorg

Wanssumseweg 14

5807 EA Oostrum

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Informatiebijeenkomst MELDEN zonder ZORGEN. Dé oplossing voor instelling die vanaf 1-1-2020 te maken krijgen met de Wet zorg en dwang (Wzd).

MELDEN zonder ZORGEN is een app die u gaat ontzorgen op het gebied van het vastleggen en opvolgen van incidenten, maatregelen én onvrijwillige zorg.

De kern van de wet is 'Nee, tenzij'. Het uitgangspunt is dat dwangmaatregelen niet thuis horen in de zorg voor ouderen en gehandicapten. De Wzd regelt dat cliënten alleen zorg krijgen die in het zorgplan is opgenomen en waar de cliënt mee instemt. Komen de zorgverlener en de cliënt niet tot overeenstemming over vrijwillige zorg? Dan moet de zorgverlener een stappenplan doorlopen waardoor de situatie van de cliënt goed wordt geanalyseerd, alle alternatieven voor vrijwillige zorg worden bekeken, en externe deskundigheid wordt ingeschakeld.

Gedurende dit hele proces informeert MELDEN zonder ZORGEN medewerkers én cliënten tijdig en helpt hen de juiste keuzes te maken en vast te leggen.
Daarnaast biedt het zorginstellingen tools om processen continu te verbeteren en het aantal incidenten, maatregelen én onvrijwillige zorg te verminderen.

We gebruiken daarvoor de Plan–Do-Check-Act cyclus.

MELDEN zonder ZORGEN wordt een moderne én veilige (AVG/NEN7510) webapplicatie/app voor zorginstellingen die onder de Wzd vallen.

U kunt Launching Customer worden en vanaf de start (najaar 2018) invloed uitoefenen op de uiteindelijke oplossing.
Er kunnen slechts 4 zorginstellingen participeren dus wees er snel bij!

Tijdens deze bijeenkomst krijgt u een beeld wat deze app te bieden heeft, wat wij verwachten van u als launching customer, wat u van ons als co-creatie partner mag verwachten én wat de voorwaarden voor deelname zijn.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

STEVIG | specialistische- en forensische zorg

Wanssumseweg 14

5807 EA Oostrum

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen