Gratis

Meerdere data

Informatiebijeenkomst potentiële bewoners

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement
Beschrijving van het evenement
Wil jij wonen in een avontuurlijke omgeving? Kom dan naar een van de informatiesessies op 19 okt., 2 of 8 nov. live of 9 november via teams!

Over dit evenement

In het Living LAB 040 is het wonen één groot avontuur. Want hoe het wonen er hier precies uit komt te zien, dat weten we nog niet. Dit gaan we samen met bedrijven, gemeente en kennisinstellingen ontdekken en daarbij mogen de toekomstige bewoners natuurlijk niet ontbreken!

Informatiebijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst vertellen we graag alles over ons initiatief, het wonen in het Living LAB 040 en de plannen die op tafel liggen. Naast het delen van informatie willen we ook met elkaar gaan sparren om samen een begin te maken in het ontdekken hoe het leven in een proeftuin eruit zal zien. Het gesprek gaan we deze avonden op een leuke en interactieve manier met elkaar voeren. Daarbij gaan we in op vragen als: Wat betekent compact wonen voor jou? Welke ideeën komen bij je op? Wat vraagt kleiner wonen voor jou van de omgeving en faciliteiten? Wat zoek jij in medebewoners en wat verwacht jij van anderen? En wat zou jij nou echt super gaaf vinden, als jouw woonomgeving je dat kan bieden? Hier in het LAB mag je dromen, klein, groot én extreem.

We organiseren fysieke sessies in Eindhoven op 19 oktober, 2 november en 8 november. Op dinsdag 9 november organiseren we een sessie via teams.

Toekomstige bewoners (hopelijk jij!)

Er is geen standaard 'profiel' voor de toekomstige bewoners. Jong oud, alleenstaand, gezinnen, studenten, zorgbehoevenden; iedereen, die open staat voor wonen in een proeftuin die een dynamische woonomgeving met zich mee brengt, is hier welkom. In totaal gaan we in de nieuwe wijk Buurtschap te Veld maximaal 119 woningen realiseren, die gefaseerd in het LAB verschijnen gedurende 2 a 3 jaar. We weten daarom dat we niet iedereen die hier graag zou willen wonen, hier ook echt een thuis kunnen gaan bieden. Ook wij zullen hierdoor een selectieproces op gaan tuigen. Tijdens de informatiebijeenkomsten delen we daarom ook hoe wij verwachten dit proces in te gaan steken.

Waarom Living LAB 040?

Wonen betaalbaar, duurzaam en echt fijn en gezond maken en werken aan een inclusieve woonomgeving, dat is wat we graag willen. Dit lukt alleen niet op grote schaal in de bestaande structuren. De grote uitdagingen van het verduurzamen van de samenleving en de verdichtingsopgave waar Eindhoven voor staat maken het er niet makkelijker op. Daarom hebben wij het initiatief genomen om het Living LAB 040 te realiseren. Samen willen we hier het roer radicaal omgooien en met elkaar verkennen hoe we onze ambities en die van de inwoners van Eindhoven kunnen realiseren. Wij willen in het LAB mensen te verbinden, oplossingen te bedenken, te experimenteren en alles dat succesvol is, toegankelijk te maken voor opschaling buiten het LAB. Zo willen wij niet alleen bijdragen aan het verduurzamen van de woningbouwvoorraad en de woningcrisis, maar ook steden aantrekkelijker, groener, leefbaarder, gezonder en socialer maken. Het Living LAB 040 wordt met haar inwoners, betrokken bedrijven en de gemeente, daarmee een dynamische omgeving waar we samen bouwen aan de stad van morgen.

Voor meer informatie over het LAB, neem vooral een kijkje op onze website: www.livinglab040.nl

Aanmelden

Door een ticket via deze website te reserveren, meld jij je aan voor de informatiebijeenkomst. Wees er snel bij, er zijn 40 plekken beschikbaar per sessie. Hier zit een limiet op, omdat we op deze manier interactie kunnen hebben met onze deelnemers.

Vol? Sluit je vooral aan in de wachtrij! Zo zien we wie geïnteresseerd is en kunnen we, als er veel extra behoefte is, nog overwegen om een derde bijeenkomst te organiseren.

We kijken ernaar uit om jou op 19 oktober, 2 of 8 november live of op 9 november via teams te ontmoeten!

Hartelijke groet,

Jos Lichtenberg en Monique Donker | Initiatiefnemers van het Living LAB 040


		Afbeelding van Informatiebijeenkomst potentiële bewoners
Delen met vrienden

Organisator Living LAB 040

Organisator van Informatiebijeenkomst potentiële bewoners

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen