Gratis

Informatiemiddag Op weg naar pensioen 18 mei

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

CNV kantoor

Tiberdreef 4

3561 GG Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Bent u van plan over enige tijd te gaan stoppen met betaald werken? Zou u graag meer willen weten over de gevolgen hiervan voor uw pensioen en inkomen? Om u goed voor te bereiden op de keuzes die u kunt maken, biedt CNV Connectief een informatiemiddag Op weg naar pensioen aan voor iedereen die pensioen opbouwt bij het ABP.

Inloop 13.30 uur, start 13.45 uur, einde 16.30 uur

PENSIOEN EN INKOMEN
Op deze informatiemiddag krijgt u inzicht in de inkomensgevolgen van het stoppen met betaald werk. We geven uitleg over de AOW, waarbij de bedragen en de AOW leeftijd aan de orde komen. Verder krijgt u uitleg over het ABP KeuzePensioen. Daarbij gaan we in op de verschillende keuzes die u kunt maken bij de aanvraag van het pensioen. We gaan ook in op het voorwaardelijk pensioen en we staan kort stil bij het nabestaandenpensioen.

U kunt zich voorafgaand aan de middag alvast oriënteren op www.mijn.abp.nl.

INFORMATIE OVER ERVEN EN SCHENKEN

In het tweede deel van de middag geeft Kim Verkuijl, notaris bij Hoekstra & Partners Notarissen in Utrecht, allerlei handige tips. Bijvoorbeeld over welke mogelijkheden er zijn om schenkingen te doen aan (klein)kinderen. Wat handig is om in een testament of codicil te zetten en waar je rekening mee moet houden als je zelf erfgenaam wordt. En wat je in welke situaties vooral niet moet doen! Deze in eerste instantie “droog” lijkende materie gaat helemaal leven, door de verrassende en soms (tragi)komische verhalen uit de praktijk. Natuurlijk kunt u ook vragen wat u altijd al wilde vragen!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

CNV kantoor

Tiberdreef 4

3561 GG Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen