Innovatiehackaton - Samen dromen, samen bouwen

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Samen dromen, samen bouwen

Over dit evenement

In de middag van 01 oktober organiseren we een online innovatiehackathon voor onderwijskundigen, IT’ers en innovators om samen te dromen en te bouwen aan de toekomst van het hoger onderwijs! In één middag gaan we op zoek naar nieuwe, creatieve ideeën voor bijvoorbeeld apps, flows of dashboards die het onderwijs verder kunnen helpen. Met als thema ‘Onderwijs na Corona’.

Een jury vanuit Microsoft & partners gaan de oplossingen beoordelen op creativiteit, haalbaarheid en schaalbaarheid, maar uiteraard hebben jullie zelf ook een stem. Het is de bedoeling dat de winnende oplossing ook effectief wordt gebouwd*.

Het zijn natuurlijk hectische tijden, daar hebben we begrip voor. Vragende kinderen en rondlopende huisdieren zijn ook van harte welkom. 😉 Het enige wat je nodig hebt is je brein!

Het ontwikkelen van het winnende idee kost natuurlijk even tijd. Daarom zal er ook een virtuele follow-up borrel georganiseerd worden, waarbij het winnende idee, werkend wordt gepresenteerd!

Ben jij er, samen met jouw collega’s, klaar voor?

*onder voorbehoud van beschikbare funding bij Microsoft en een instelling die initiatief wil nemen om hier het voortouw in te nemen.

*PROGRAMMA*

13:00 Opening

13:20 Breakout 1: "Dromen"

In de eerste break-out gaan we dromen over de toekomst van het hoger onderwijs na corona. Waar zitten de mogelijkheden? Wat willen we graag veranderen? Samen gaan we op zoek naar 3 creatieve ideeën die we aan de hele groep pitchen.

14:00 Pitchen en stemmen

14:30 Breakout 2: "Bouwen"

Tijdens deze break-out zullen we het gekozen idee verder uitwerken met behulp van het PowerPlatform van Microsoft. We ontvangen hiervoor hulp van een technisch specialist.

15:45 Presentaties & winnaars

Elk team zal zijn oplossing presenteren. De jury zal de oplossingen beoordelen op creativiteit, haalbaarheid en schaalbaarheid.

16:30 Afsluiting en borrel

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen