Gratis

Innovatiemiddag Resolt IP - GET INSPIRED

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Muntgebouw Utrecht

Leidseweg 90

3531 BG Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

"Innovatie is de sleutel, nu de aanbesteding nog van het slot"


Komt u ook naar onze Innovatiemiddag op donderdag 8 juni 2017?

Innovatiegericht aanbesteden binnen Nederland en Europa staat nog in de kinderschoenen, ondanks dat de Europese en Nederlandse wetgever hier wat aan probeert te doen. Er zijn nieuwe procedures in het leven geroepen om de wereld van innovatie en de wereld van publieke inkoop dichter bij elkaar te brengen. De terughoudendheid blijft niettemin, zowel van inkopende organisaties als van leveranciers. Er kleeft iets niet innovatiefs aan Europees aanbesteden. Maar toch, de antwoorden van vandaag lossen niet het probleem van morgen op. Innovatie, zowel economisch als maatschappelijk, hebben we nodig.

Maar waar komt deze terughoudendheid vandaan? En wat zijn de gevolgen van deze terughoudendheid? Welke kansen liggen er als er meer innovatiegericht ingekocht wordt? Dit zijn de centrale vragen die we zullen bespreken tijdens onze innovatiemiddag!

Programma

Jeroen Veenendaal – Partner – Resolt IP

Resolt IP heeft zich gespecialiseerd in innovatiegericht aanbesteden. Resolt IP vergroot de toepasbaarheid van innovatiegericht aanbesteden door innovatief- en resultaatgericht inkoopadvies te bieden met lef. Onze ondersteuning leidt tot een aanbestedingspraktijk die zich pragmatisch richt op het verkrijgen van meer innovatie. We houden ons bezig met de vragen van nu voor de oplossingen van morgen. “Wat is eigenlijk innovatie? Waarom is het belangrijk? Waarom zou een inkoper zich hiermee bezig moeten houden? En hoe moet de inkoper zich daar dan mee bezig houden?”

Vandaag laten we innovatiegerichte marktpartijen aan het woord. Waar lopen zij tegenaan bij het aanbieden van hun innovatie in aanbestedingen? Wat zijn hun suggesties voor verbeteringen en wat zou dat dan oplossen? In onze introductie geven wij onze visie ten aanzien van nut en noodzaak van innovatiegericht inkopen weer ter introductie van Karel en Bart.


Karel Luttikholt – Commercieel Manager – HAVEP

HAVEP is marktleider in Nederland voor bedrijfskleding (workwear en protective wear). Het bestaat meer dan 150 jaar en is in 2015 koninklijk geworden. HAVEP heeft een eigentijdse collectie en is tevens sterk op het gebied van specials: werkkleding en veiligheidskleding die volledig is afgestemd op de wensen van de klant. Klanten als ANWB Wegenwacht, KLM, DAF, VDL etc. zijn voorzien van maatwerk kleding van HAVEP. Het hoofdkantoor is gevestigd te Goirle Nederland, de productie ateliers zijn gevestigd in Tunesië en Macedonië.

Het moederbedrijf van HAVEP, Koninklijke Van Puijenbroek Textiel, is als een van de eerste textielbedrijven in Nederland deelnemer van Fair Wear Foundation (FWF). Voor HAVEP is duurzame kleding geen eindpunt, maar een begin. Duurzaamheid is één van de belangrijkste speerpunten in de strategie. Met ecovriendelijke services en producten; van ecologisch textiel tot het recyclen van oude werkkleding.

Karel Luttikholt is commercieel verantwoordelijk binnen HAVEP. Naast de marktbenadering in de focuslanden, Nederland, België, Duitsland houdt hij zich bezig met de vernieuwingsagenda van HAVEP. Hij zal toelichten hoe Duurzaamheid in de textiel hierin één van de belangrijkste pijlers vormt.


Bart Krull – Business Development Manager – Social Enterprise NL

Social Enterprise NL is aanjager van de groeiende beweging van sociaal ondernemers, zodat steeds meer maatschappelijke en economische impact kan worden gecreëerd.

De huidige maatschappelijk uitdagingen vragen om een andere economische benadering. Een economie die werkt voor mensen: circulair, armoedevrij en inclusief. Dat vraagt innovatieve oplossingen. Hiervoor zijn ondernemers nodig die geld als middel zien en niet als doel. Sociaal ondernemers, die ondernemen om de wereld te verbeteren.

Samen met Social Impact Factory geloven wij dat bedrijven en overheden met inkoop impact kunnen maken. Met ons initiatief ‘Buy Social’ stimuleren we sociaal inkopen: inkopen bij sociaal ondernemers. Dat doen we door publieke en private organisaties te informeren over de mogelijkheden van sociaal inkopen en door ze te inspireren en te activeren daarmee aan de slag te gaan.

Rond 17.00 uur sluiten wij deze middag graag samen met u, onder het genot van een borrel, af.

Zien wij u 8 juni? Meldt u zich dan nu aan!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Muntgebouw Utrecht

Leidseweg 90

3531 BG Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen