Inspiratieavond 1 oktober 2019, Hoezo jongens?

Venster Acties

Registraties zijn gesloten

Bedankt voor je interesse! Helaas zijn er geen kaarten meer beschikbaar. We werken met een wachtlijst.

Inspiratieavond 1 oktober 2019, Hoezo jongens?

Hoezo jongens? Een lezing door René van Engelen.

Door SWV de Eem

Waar en wanneer

Datum en tijd

di. 1 okt. 2019 19:30 - 21:00 CEST

Locatie

Flint, Afaszaal Coninckstraat 60 3811 WK Amersfoort Netherlands

Over dit evenement

Het gaat niet goed met jongens in de maatschappij en het onderwijs in het bijzonder. Jongens blijven achter, zijn oververtegenwoordigd in het speciaal onderwijs, enzovoort. De maatschappij en het onderwijs zijn sterk veranderd in de afgelopen halve eeuw. De jongens zijn echter hetzelfde gebleven. Verstaan we nog wel de code van de jongens? Weten we nog wat ze nodig hebben? In deze lezing krijgt u inzicht in de biologische achtergronden van het gedrag van jongens, de invloed van de veranderde maatschappij op jongens en waarom onderwijs en jongens een slechte match zijn. René van Engelen zal ons deze avond aangeven hoe je onderwijs en opvoeding beter op jongens af kunt stemmen.

René van Engelen is zelfstandig schoolbegeleider (training, coaching, interventies, interim-directeur). Daarnaast is hij spreker en auteur van onder andere ‘Grip op de groep’ en het nieuwe boek ‘De Jongenscode’. Hij heeft gewerkt in het economie onderwijs en maakte op latere leeftijd de overstap naar het primair onderwijs. Hij is elf jaar als docent/ontwikkelaar verbonden geweest aan hogeschool InHolland. René is gespecialiseerd in groepsdynamiek, hoogbegaafdheid, leiderschap en jongens in het onderwijs.

Over de organisator

Georganiseerd door
SWV de Eem

Elk kind moet op zijn eigen manier onderwijs kunnen volgen. Af en toe is er extra ondersteuning nodig. SWV de Eem ondersteunt scholen en ouders bij het vinden van de weg naar een passend onderwijsaanbod. SWV de Eem is een vereniging van 27 samenwerkende schoolbesturen van ongeveer 130 scholen. Een netwerkorganisatie waarin scholen en schoolbesturen samenwerken.