Inspiratieavond Kinderboekenweek BplusC

Inspiratieavond Kinderboekenweek BplusC

van BplusC

Venster Acties en details

€ 20

Datum en tijd

Locatie

BplusC Bibliotheek Nieuwstraat

Nieuwstraat 4

2312KB Leiden

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Op dinsdag 13 september presenteert BplusC voor leerkrachten in het basisonderwijs weer een inspirerende avond.

Over dit evenement

De avond staat in het teken van de Kinderboekenweek. Deze inspiratieavond vindt plaats in de bibliotheek op Nieuwstraat 4 en duurt van 19:00 tot 21:45.

Gi-ga-groen is het thema van de Kinderboekenweek 2022. Je kunt aan de slag met boeken over boomhutten, zeeën, poolgebieden, klimaatverandering, milieuvervuiling, dieren… Te veel om op te noemen! Maar welke boeken kies je? En hoe zet je ze in bij je groep? Deze podiumavond voorziet je van nieuwe ideeën, concrete tips en verfrissend materiaal om je groep aan het lezen te krijgen. Zo blijf je door de bomen het bos zien!

Sprekers:

Iven Cudogham – Schrijver van de Anansi-serie

Anansi de spin is leuk voor alle kinderen. Maar in het bijzonder voor kinderen in de groepen 1 t/m 3. De sprookjes van Anansi de spin zijn cultureel erfgoed in een nieuw jasje en passend in de tijd van nu. Iven deelt hoe hij dit wereldpersonage nieuw leven in heeft geblazen en neemt jullie mee in zijn verhaalwereld.

Medy Oberendorff – Illustrator van o.a. Wonderbos

Met oneindig veel geduld en in een geheel eigen stijl zoomt ze in op de dieren en planten die wij dagelijks om ons heen hebben, maar waar we zo vaak aan voorbij lopen. Juist door haar verfijnde en zeer gedetailleerde weergave van de realiteit toont ze ons de schoonheid van de (vreemde) natuur. Medy zal vertellen over haar eigen werk, maar geeft ook haar persoonlijke antwoord op de vraag ‘Hoe bespreek je op een waardevolle manier illustraties met kinderen?’

Verder

Onder andere: Werkvormen met natuurgedichten, een voorproefje Visual Thinking Strategies, een boekenloterij en een boekenmarkt van Silvester.

Afbeelding van Inspiratieavond Kinderboekenweek BplusC

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen