Inspiratiebijeenkomst eHealth Goes (theater)
Gratis
Inspiratiebijeenkomst eHealth Goes (theater)

Inspiratiebijeenkomst eHealth Goes (theater)

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Zorginnovatiewinkel (theater)

Kleine Kerkstraat 15

4461 JE Goes

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Inspiratiebijeenkomst eHealth in Goes

Over langer gezond ouder worden met behulp van digitale zorg

Op maandag 12 december 2016 is een inspiratiebijeenkomst over eHealth toepassingen en producten. EHealth of digitale zorg: wat is dat nu eigenlijk? Tijdens de bijeenkomst wordt hierop ingegaan aan de hand van concrete voorbeelden. Ook worden er producten getoond die het mogelijk maken om langer in goede gezondheid zelfstandig te wonen. Middels nagespeelde alledaagse situaties worden de deelnemers meegenomen in de mogelijkheden van digitale zorg. De inspiratiebijeenkomst is van 13.00 tot 16.30 uur in de Korte Kerkstraat 15 te Goes, en wordt georganiseerd door Zorgbelang Brabant, de Zorginnovatiewinkel en het Care Innovation Center West-Brabant. De toegang is gratis.

Op het gebied van eHealth is al veel mogelijk. De afgelopen jaren is fors ingezet op de toepassing van digitale zorg. Tegelijkertijd blijven veel eHealth-initiatieven steken in pilots en lokale initiatieven. Het gaat erom dat zorgverleners en ondersteuners, zorgverzekeraars, overheden en (zorg)consumenten samen dit spel op de wagen krijgen. Om aan dit streven bij te dragen bracht Zorgbelang Brabant eerder dit jaar de eHealth Meetlat Brabant uit; een onafhankelijk onderzoek naar de digitale dienstverlening van zorgaanbieders in Brabant. Nu organiseert Zorgbelang Brabant, samen met de Zorginnovatiewinkel en het Care Innovation Center West-Brabant, een inspiratiebijeenkomst eHealth.

Kennismaken en inspireren
De inspiratiebijeenkomst is bedoeld om mensen, zowel consumenten als professionals, te laten kennismaken met eHealth-toepassingen en -producten. Wat kun je met digitale zorg? Wat zijn de voordelen? Welke producten zijn er? Hoe gebruik je ze? Tijdens de bijeenkomst is er voldoende gelegenheid om producten te zien en uit te proberen. Verder spelen acteurs thuissituaties na met de inzet van eHealth-toepassingen en bespreken deze situaties met het publiek na.

Wil je leren over eHealth en de toepassing ervan in de praktijk? Wil je actief beleven welke eHealth-producten er zijn? Wil je samen met twee acteurs dilemma’s omtrent (de invoering van) eHealth oplossen? Kom dan naar de inspiratiebijeenkomst eHealth op maandag 12 december van 13.00 tot 16.30 uur, Korte Kerkstraat 15 in Goes. De toegang is gratis. Meld je aan via de groene aanmeldbutton boven aan de pagina.

Sessie 1 Introductie eHealth

Een interactieve sessie waarbij je zelf actief gaat nadenken hoe je digitale zorg kunt gebruiken in de dagelijkse zorgpraktijk. Na een inleidende presentatie over digitale zorg, feiten, cijfers, trends en de belangrijkste uitkomsten van de onlangs gehouden EHealth Meetlat Brabant gaan we het hebben over de alledaagse praktijk en hoe digitale zorg meer gebruikt kan gaan worden.

Sessie 2 Kennismaking met eHealth-producten

Bij eHealth-toepassingen speelt emotie een belangrijke rol. We vinden het belangrijk om dat je de producten kunt zien en uitproberen, zgn. productbeleving. In deze sessie gaan we aan de slag met productbeleving en heb je de mogelijkheid om digitale toepassingen letterlijk te ervaren in de Zorginnovatiewinkel.

Sessie 3 eHealth: wat houdt ons tegen?

In deze sessie spelen twee acteurs een aantal realistische situaties na over langer gezond ouder worden met ondersteuning van eHealth-toepassingen. Zij bespreken deze simulatie vervolgens met u na: wat is er nodig, waar loop je tegenaan? Als toeschouwer vul je de personages aan en geef je input voor de acteurs om duidelijk neer te zetten wat het zelfstandig leven met digitale zorg inhoudt. Ook gaan we met de acteurs in waarom je hulpmiddelen wel of niet gebruikt. Is dit onwetendheid of is het angst? Met andere woorden: de waarde van een beter gebruik van goede innovatieve diensten en producten lijkt voor iedereen logisch, maar wat moet er dan anders om dit te bereiken?

De inspiratiebijeenkomst eHealth wordt op een speelse manier afgesloten.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Zorginnovatiewinkel (theater)

Kleine Kerkstraat 15

4461 JE Goes

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen