Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud
Dit evenement is afgelopen

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Inspiratiebijeenkomst Energie van de Toekomst: over o.a. circulaire economie, klimaatakkoord, aardgasvrij en waterstof

EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven

Donderdag 10 oktober 2019 van 15:30 tot 20:00 (CEST)

Inspiratiebijeenkomst Energie van de Toekomst: over...

Ticketinformatie

Type Einde Aantal
Inspiratiebijeenkomst Energie van de Toekomst Beëindigd Gratis  

Evenementdetails

Op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober, willen we u tijdens een bijeenkomst inspireren en laten zien dat verduurzaming nodig is, maar ook loont. 

Waarom deze bijeenkomst?

De urgentie van het klimaatprobleem wordt steeds groter. Wereldwijd stijgt de temperatuur, vindt meer extreem weer plaats, komt voedselproductie in de problemen, sterven soorten uit en raken grondstoffen op. Earth Overshoot Day (de dag waarop de grondstoffen en energie voor het jaar opgebruikt zijn) is elk jaar eerder, dit jaar al eind juli plaats in plaats van eind december. 

Wat kunnen we doen om klimaatverandering zoveel mogelijk tegen te gaan en minder grondstoffen en energie te gebruiken, uiteraard met dezelfde productie? Wat kunnen we doen voor onze toekomst en die van onze bedrijven? Dat komt aan de orde tijdens de inspiratiebijeenkomst 'Energie van de Toekomst'. 

Thema's

Erik Klooster, directeur VNPI (Vereniging Nederlandse Petroleum industrie) en subtafelleider sectortafel Industrie van het Klimaatakkoord, zal zijn visie geven over het Klimaatakkoord en de totstandkoming ervan.

Richard Kleefman, adviseur Duurzaam Bouwen utiliteitsbouw en coördinator Regionale Energie Strategie (RES) bij RVO, bespreekt vervolgens het thema aardgasvrij. Nederland heeft als doel een CO2-arme samenleving te hebben in 2050. Maar wat is daarvoor nodig en wat betekent dit voor bedrijven in de regio Utrecht?

Naast pandgebonden verduurzaming is duurzame mobiliteit ook nodig om onze klimaatdoelstellingen te halen. Het woord waterstof komt maar liefst 182 keer voor in het Klimaatakkoord. Jörg Gigler, directeur van de TKI New Gas van de Topsector Energie legt graag uit waarom.

Tot slot wordt u getrakteerd op een lezing van niemand minder dan de bekende visionair en architect Thomas Rau. Hij laat zich in al zijn handelen leiden door wat er in de toekomst nodig is en niet door wat op dit moment haalbaar is. Rau levert al jaren een grote bijdrage aan de nationale en internationale discussie over duurzaamheid, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen in de architectuur en aan de vraag hoe te handelen in het licht van de huidige grondstoffenschaarste.

Laat u verassen en inspireren. Een ding is zeker, na deze bijeenkomst heeft u genoeg stof om over na te denken. 

Voor wie is deze bijeenkomst?

Deze bijeenkomst is voor genodigden, waaronder leden van ECUB, en voor geïnteresseerde ondernemers gevestigd op een van de bedrijventerreinen in Utrecht, Stichtse Vecht en Nieuwegein. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus laat tijdig weten of u komt.

Programma

  • 15.30 uur Inloop

  • 16.00 uur Opening door door dagvoorzitter Bert Strijker en ECUB-voorzitter Henk Stamhuis

  • 16.10 uur Klimaatakkoord 

  • 16.30 uur Aardgasvrij 

  • 16.50 uur Waterstof

  • 17.10 uur Pauze

  • 17.30 uur Circulaire economie

  • 18.30 uur Afsluiting

  • 18.40 uur tot 20.00 uur Netwerkborrel met gelegenheid tot vragen stellen


In verband met de veiligheid sluiten de deuren van de zaal in principe om 16.00 uur. Mocht u het niet redden om voor 16.00 uur aanwezig te zijn, wilt u dit dan bij uw aanmelding aangeven bij overige opmerkingen? Onverhoopt toch vertraging? Bel dan naar Ruben Schutte 06 42 23 32 97.

Bereikbaarheid

De locatie van Stamhuis waar de bijeenkomst plaats vindt is goed te bereiken met de (OV)-fiets en het openbaar vervoer. Vanaf het centraal station bus 36 of 37 nemen en uitstappen bij de halte Otto Hahnweg. Vanaf station Leidscherijn kunt u bus 37 of 48 nemen. Vanaf de bushalte Otto Hahnweg is het 4 minuutjes lopen. Ook is er voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Heb je vragen over Inspiratiebijeenkomst Energie van de Toekomst: over o.a. circulaire economie, klimaatakkoord, aardgasvrij en waterstof? Neem contact op met EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven

Waar en wanneer


Fermiweg 24

3542 CB Utrecht
Nederland

Donderdag 10 oktober 2019 van 15:30 tot 20:00 (CEST)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven

Het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven ontzorgt ondernemers vanaf hun verduurzamingsambitie tot de uiteindelijke realisatie. Wij zijn een organisatie zonder winstoogmerk die dóór en vóór ondernemers werd opgericht. We helpen onze leden om hun energiehuishouding inzichtelijk te maken en bieden begeleiding aan bij het doorvoeren van energiebesparende en/of energieopwekkende maatregelen. Daarnaast maken we verduurzaming bereikbaar door aantrekkelijke collectieve inkoopprijzen voor energie, zonnepanelen en ledverlichting aan te bieden.


  Contact opnemen met de organisator

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van je eigen evenement?

Doe mee met miljoenen mensen op Eventbrite.

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.