Gratis

Inspiratiedag duurzame innovaties in West-Brabant

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Uitvindfabriek

64 Terheijdenseweg

4815 BE Breda

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Het programma van de inspiratiedag ziet er als volgt uit:

13.00 – 13.30 uur Inloop met koffie en thee
13.30 – 13.35 uur Welkom door Uitvindfabriek

13.35 – 14.00 uur Circulaire Economie
Niina Pussinen (ABN AMRO) vertelt over circulair bouwen, over de circulaire ontmoetingsplek en het actieplatform Circl op de Zuidas. Ook gaat ze in op initiatieven vanuit ABN AMRO op het gebied van circulair inkoop, circulaire business workshops en circulaire deals.

14.00 – 15.00 uur Thematafels; keuze uit 1 tafel per ronde

Tafel 1 Biobased
Pyrolyse, een innovatieve techniek waarmee afvalstromen zoals snoeihout, mest en compost worden omgezet in duurzame energie (warmte) en biochar. Maarten Mortier (VAPPR) vertelt over de opgeleverde businesscase. Vervolgens gaan we gezamenlijk in op het onderwerp biobased aan de hand van diverse stellingen.

Tafel 2. Duurzame mobiliteit
80 zonnedaken, 120 bi-directionele laadpalen en 150 elektrische deelauto’s geïntegreerd in een smart grid. Johan Janse vertelt over het project dat uitgerold wordt in Breda en Bergen op Zoom. En over Buurauto; het delen van een elektrische auto met je buren. Maar wat gebeurt er nog meer in de regio op het gebied van duurzame mobiliteit? Deel ook jouw verhaal.

Tafel 3. Onderwijs in de energietransitie
Pieter van Knippenberg (innovatienetwerk\ROC) vertelt over het belang van onderwijs en technologie in de energietransitie. Aan de hand van diverse stellingen praten hij met jou over kansen en mogelijkheden van het onderwijs in de energietransitie.

15.00 – 15.30 uur Pauze

15.30 – 15.45 uur Pitch Roel Woudstra | Buurkracht brengt mensen en wensen in een buurt bij elkaar om zo samen aan de slag te gaan met energiebesparing. Maar wat doet Buurkracht nou eigenlijk, hoe kan je eraan meedoen en wat moet je er echt over weten?

15.45 – 16.00 uur Pitch Jan Schouw | Over de energie coöperatie Bres en de kansen en mogelijkheden op het gebied van windenergie in de regio.

16.00 – 16.45 uur Thematafels (ronde 2)
16.45 – 17.30 uur Afsluiting en borrel

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Uitvindfabriek

64 Terheijdenseweg

4815 BE Breda

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen