Gratis

Inspiratielezing Duurzaamheid door Anne-Marie Rakhorst

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Raadszaal, Achter het Stadhuis 5-7, 's-Hertogenbosch

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op 10 oktober 2018 hebben de gemeente 's-Hertogenbosch, het Stedelijk Huurdersplatform en woningcorporaties BrabantWonen, KleineMeierij, Mooiland en Zayaz een Duurzaamheidsakkoord gesloten. Hierin staan afspraken over hoe we komen tot een CO2 neutrale (sociale) woonomgeving in 2050. Om dit akkoord te presenteren aan alle betrokkenen en geïnteresseerden organiseren de ondertekenaars een Inspiratiesessie. Als speciale gast zal Anne-Marie Rakhorst haar reflectie geven op het Duurzaamheidsakkoord. Ook zal zij ons inspireren en uitdagen om écht aan de slag te gaan!

Anne-Marie Rakhorst is ondernemer, investeerder en publicist op het gebied van duurzaamheid. Ze is oprichter en eigenaar van het onafhankelijke platform Duurzaamheid.nl, dat samen met professionals, betrokken bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden Nederland verder wil verduurzamen. Ook stond ze aan de wieg van het initiatief '17 doelen die je deelt', dat Nederland kennis laat maken met de Sustainable Development Goals. Eerder richtte ze het succesvolle bedrijf Search Ingenieursbureau op.

Sinds enkele maanden zet Anne-Marie zich in voor de stichting Brabant Geeft Energie. Het doel van deze stichting, die ondersteund wordt door de provincie Noord-Brabant, is om initiatieven op het gebied van duurzame energie verder te brengen.

Anne-Marie publiceerde de afgelopen jaren verschillende boeken, waaronder 'Nieuwe Energie; Nederland na het fossiele tijdperk' en 'Geld stuurt de wereld; jij bepaalt de koers'. Ze is een veelgevraagd spreker over de thema's circulair ondernemen, duurzame (stedelijke) leefomgeving, de energietransitie, innovatie, de Sustainable Development Goals en duurzaam geld.

U bent van harte welkom op 19 december in de Raadszaal in 's-Hertogenbosch!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Raadszaal, Achter het Stadhuis 5-7, 's-Hertogenbosch

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen