Gratis
Inspiratiesessie 5D bewegingsanalyse - SmartRunners/Limburg Athletics+ (F)

Inspiratiesessie 5D bewegingsanalyse - SmartRunners/Limburg Athletics+ (F)

Venster Acties en details

Gratis

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Speciaal voor Limburgse trainers/begeleiders; Hanneke is expert bewegingsanalyse, voetkundig sportspecialist en looptrainer niveau 3.

Over dit evenement

GOED bewegen is minstens zo belangrijk als BEWEGEN in het algemeen. Om kennis en bewustzijn te vergroten bij loop- en atletiektrainers (en -begeleiders) organiseert Limburg Athletics+ in samenwerking met Hanneke Hurst van SmartRunners twee praktische workshops 5D bewegingsanalyse. In deze workshops licht ze de praktische waarde toe van een 5D bewegingsanalyse. Wat is wel en juist géén goede looptechniek, hoe coach je een loper naar een lichtere, veilige looptechniek met korte grondcontacttijden etc.

Eén inspiratiesessie is digitaal (max. 30 deelnemers), de andere fysiek in het SmartRunners Sportslab in Sittard (max. 8 deelnemers). Aanmelden kan via de betreffende Eventbrite links.

DEZE AANMELDLINK IS VOOR DE FYSIEKE INSPIRATIESESSIE (IN SITTARD) OP 11 JUNI VAN 14.00 - 15.30 UUR.

LET OP: MAXIMAAL 8 DEELNEMERS (VOL=VOL)

LOCATIE: SMARTRUNNERS SPORTSLAB, LISSABONLAAN 10, SITTARD (IN HET PAND VAN SMEETS LOOPCOMFORT)

---

Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen:

- De vier kenmerken van een goede looptechniek

- Wat zie je en hoe ‘fix’ je een inefficiënte looptechniek

- Het verschil tussen een loopanalyse en een diagnostische bewegingsanalyse

- Doortrainen bij een blessure

- Eens langzaam, altijd langzaam?

- Wat is overstriding en hoe voorkom je het

- Wat is loopefficiency en waarom is het zo belangrijk

OVER HANNEKE

Hanneke is expert bewegingsanalyse, voetkundig sportspecialist en niveau 3 looptrainer. Ze heeft veel ervaring met het aanleren van een efficiënte en veilige looptechniek bij hardlopers van uiteenlopende niveaus. Ze is auteur van het artikel ‘Hellen of niet hellen, wat is wijsheid’ in het voorjaarsnummer 2022 van het vakblad Proloop.

ACHTERGROND INFO

Het ultramoderne sportslab van SmartRunners is dé locatie voor de live sessie bewegingsanalyse.

Wat als een atleet steeds geblesseerd raakt of de progressie uitblijft, waar die wel zou moeten plaats vinden. Hoe spoor je dan de oorzaak op? De uitgebreide diagnostische bewegingsanalyse is dan het aangewezen middel. Net zoals een blessure zelden maar een enkele oorzaak heeft, zo lichten we de atleet door op zijn motorische vaardigheden, trainingsgedrag, leefstijl, schoenen en inlays. Stand, kracht, flexibiliteit van de voeten, compensatiemechanismen en looptechniek. Hierdoor ontstaat er een compleet beeld van de sterkten en zwakten van de atleet. De praktische adviezen op al deze gebieden helpen hem sneller, beter en blessurevrij hard te lopen.

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen