Gratis

Inspiratiesessie: pionieren in de nieuwe economie

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Restaurant Sukade

Stoombootkade 10

7941 BS

Meppel

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Voedselverspilling en lokale voedselsystemen. Circulair en inclusief ondernemen. Krapte op de arbeidsmarktmarkt. Eenzaamheid bij ouderen en depressie bij jongeren. Vitaal ouder worden en een fijne leefomgeving. Het zijn problemen die van niemand zijn en tegelijkertijd van ons allemaal. Het zijn het type maatschappelijke onderwerpen waarover we in onze expedities in dialoog gaan. Waar we samen oplossingen voor zoeken.

We zijn hierin niet alleen. En gelukkig maar! Lokaal, regionaal, nationaal en internationaal werken steeds meer ondernemers en ondernemende burgers en praktische idealisten aan deze maatschappelijke uitdagingen. Wat wij doen in regionomie zien we ook gebeuren in andere regio's. Langzaam bewegen we van een economie die puur gericht is op groei naar een inclusieve en circulaire betekeniseconomie. Een economie van geld, geluk en gezondheid.

Kees Klomp, bekend van o.a. Tegenlicht, auteur van “Pioniers van de nieuwe welvaart” én regionomie liefhebber van het eerste uur, komt op 3 juli naar onze regio. In een inspiratiesesie vertelt hij ons wat er speelt in Nederland en in de wereld, voor welke uitdagingen we staan en waar de pioniers op dit vlak tegenaan lopen.

Na de inspiratiesessie kijken we samen met initiator en projectleider Suzan Massier, vonkenmaker in regionomie, terug 4 jaar pionieren in de regionomie. Suzan gaat vanaf 15 juli een nieuwe en betekenisvolle uitdaging aan bij Rabobank Nederland op het gebied van Agri&Food wereldwijd. Op 3 juli wil Suzan graag met iedereen die betrokken is (geweest) alle regionomie successen vieren, lessen delen én vooruit kijken naar de toekomst van de expedities.

Programma

15:30-16:00 uur Inloop

16:00-17:30 uur Inspiratiesessie

17:30-18:30 uur Borrel


Ben je erbij?

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Restaurant Sukade

Stoombootkade 10

7941 BS

Meppel

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen