Gratis

Inspiratiesessie Regeneratief Bouwen

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

CIRCL

1B Gustav Mahlerplein

1082 MS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Via deze inspiratiesessie kom je meer te weten over Regeneratief Bouwen, een duurzame & integrale manier dat een positief effect oplevert.

Over dit evenement

Ben je benieuwd hoe je met een woning of gebouw een positieve invloed kan hebben op de omgeving? Wil je verder gaan dan de huidige duurzaamheidsstandaarden? Mis je bij de standaarden als BREEAM & LEED een overkoepelende visie? Woon dan onze inspiratiesessie bij over Regeneratief Bouwen waarbij we dé meest ambitieuze performancestandaard in de bouwsector behandelen: de Living Building Challenge. Meld je aan vóór 26 oktober!

Het programma

09:30 – 10:00 Inloop

10:00 – 11:00 Living Building Challenge Framework

11:00 – 11:15 Pauze

11:15 – 11:30 Praktijkvoorbeeld: Levende Paviljoen Wijchen

11:30 – 12:00 Discussie: uitdagingen & kansen

Living Building Challenge Framework

In deze inspiratiesessie legt Gerrit-Jan Teunissen, Nederlandse ambassadeur van International Living Future Institute, het framework Living Building Challenge toe samen met transitiemaker Dian Kroes. Dit framework helpt je via 7 thema’s zoveel mogelijk positieve waarde te creëren met het ontwikkelen van een woning of gebouw:

  1. Plek
  2. Water
  3. Energie
  4. Gezondheid & Geluk
  5. Materialen
  6. Gelijkheid
  7. Schoonheid

Praktijkvoorbeeld: Levende Paviljoen Wijchen

Vervolgens deelt Nadine Troost, ook transitiemaker bij Squarewise en visionair achter het levende paviljoen in Wijchen (Gelderland), haar learnings over het starten van een project dat voldoet aan (een deel van) deze Living Building Challenge criteria.

Discussie: uitdagingen & kansen

Tenslotte gaan we met elkaar in gesprek over hoe we deze aanpak in praktijk kunnen brengen. Zo bespreken we welke uitdagingen hierbij komen kijken en hoe we die met een multidisciplinair team zouden kunnen oplossen. Idealiter ontstaan hieruit nieuwe connecties en mogelijkheden die na deze inspiratiesessie voorgezet kunnen worden. Hiermee hopen wij samen regeneratief bouwen een impuls te kunnen geven en hopelijk ook anderen enthousiast te maken over deze regeneratieve aanpak. Uiteraard zal er tijdens de workshop ook ruimte zijn voor vragen.

Sprekers

Gerrit-Jan Teunissen is adviseur bij TRAJECT. Hij heeft een technische achtergrond en ervaring met het ontwikkelen van duurzame bouwprojecten. CIRCL, het ABN-AMBRO gebouw is hier een mooi voorbeeld van. Daarnaast is hij de Nederlandse ambassadeur van ILFI, wat verantwoordelijk is voor het Living Building Challenge programma.

Dian Kroes is transitiemaker bij Squarewise en zet zich in voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving met inspraak van inwoners. Hij heeft een bouwkundige achtergrond en is vanuit zijn interesse in het gedrag van mensen een studie psychologie begonnen. Hij zal er dan ook op toezien dat het een interactieve workshop wordt waar iedereen het naar zijn zin heeft.

Nadine Troost is transitiemaker bij Squarewise en heeft het na 2,5 jaar eindelijk voor elkaar gekregen dat er een consortium aan de slag gaat met een levend paviljoen, geïnspireerd op de Core Green Building standard. Daarnaast is zij momenteel bezig om in haar vrije tijd een Living Building Community op te zetten in haar woonomgeving Oss (Noord Brabant) om ook daar een inspirerend voorbeeld van zelfvoorzienend en regeneratief wonen, werken, leven en eten te bieden. Graag deelt zij haar praktijkervaringen met het framework Living Building Challenge ter inspiratie.

Locatie

We hopen de workshop fysiek te kunnen geven aan max 60 deelnemers in een van de duurzame vergaderruimtes van CIRCL te Amsterdam. Als dit niet mogelijk blijkt te zijn wegens de dan geldende maatregelen zullen we de lezing online via Zoom geven.

Kosten

De inspiratiesessie is geheel gratis*!

*Wij organiseren deze workshop dan ook vanuit de persoonlijke drijfveer om de gebouwde omgeving te verduurzamen en niet om extra inkomsten te genereren. Je kan ons achteraf bedanken door jouw opgedane kennis te delen binnen jouw netwerk om nog meer mensen te activeren voor regeneratief bouwen.

Voor wie is deze inspiratiesessie bedoeld?

Iedereen die geïnteresseerd is Regeneratief (of duurzaam) Bouwen en enige affiniteit heeft met de bouwsector of de gebouwde omgeving. Van beleidsmaker tot bouwkundige, van projectontwikkelaar tot duurzaamheidsconsultant, iedereen is welkom!

Zie hier wie er o.a. aanwezig zullen zijn: https://www.linkedin.com/events/6846721608036573184/

Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Marijke Dekker via: dekker@squarewise.com.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

CIRCL

1B Gustav Mahlerplein

1082 MS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Squarewise

Organisator van Inspiratiesessie Regeneratief Bouwen

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen