Inspiratietour voor de boer: Zuivel

Venster Acties

Registraties zijn gesloten

Helaas! Je kunt geen ticket meer bestellen. Graag ontmoeten we jou op een ander event.

Inspiratietour voor de boer: Zuivel

Een inspirerende dag voor melkveehouders in de provincie Utrecht over zelf verzuivelen, branding van je product, marketing en afzetkanalen.

Door Green Passion

Waar en wanneer

Datum en tijd

ma. 16 jan. 2023 09:00 - 16:15 CET

Locatie

Utrecht Mastwijkerdijk 7 3417 BP Montfoort Netherlands

Over dit evenement

“Wil jij je eigen melk gaan verzuivelen en wil je inspiratie bij de keuzes die je moet maken? Of verzuivel je al en wil je weten hoe je een sterk merk bouwt en meer afzetkanalen krijgt?”

Schrijf je dan snel in voor deze leerzame en leuke dag die de provincie Utrecht jou gratis aanbiedt. Tijdens deze dag én tijdens het online webinar dat je van tevoren kunt volgen leer je hoe je jouw eigen merk en merkidentiteit ontwikkelt. Daarmee onderscheid je je van anderen en ontwikkel je een authentieke communicatiestrategie.

Tijdens de inspiratietour laten we je aansprekende voorbeelden van zuivelverwerking zien. Denk aan zelf verzuivelen op je eigen erf, of samen met een kaasmaker. Of het verwerken van melk naar yoghurt, hangop, kefir of ijs. Andere ondernemers vertellen hoe zij dit hebben aangepakt, waar ze tegenaan zijn gelopen en wat hun do's & don’ts rond productkeuzes en afzetkanalen zijn.

Wat zie, hoor en leer je tijdens de inspiratietour?

Het programma is gevarieerd en bestaat onder andere uit:

• Bezoek aan kaasmakerij van Cock Verweij in Polsbroek.

• Drie sprekers vertellen over hun maakprocessen.

 1. - Mariëlla van den Brink van RofMeddow vertelt over haar zuivellijn.
 2. - Cynthia Lekkerkerker van IJsboerderij De Morgen geeft een inkijkje in een ijsmakerij.
 3. - Ramon van Roomen vertelt over zijn Syrische grillkaas onder het label Al Shahbaa en hoe hij de verkoop aanpakt.

• Nog een verrassings locatie bezoek en een sessie marketing, branding en promotie door digital markting specialist Wija Koers. Tijdens deze sessie krijg je tips over hoe je online en offline een eigen merk in de markt zet en hoe je zorgt voor een origineel en herkenbaar merkverhaal.

Tijdens de tour is er genoeg tijd om te netwerken en je collega-ondernemers te spreken. Ook valt er van alles te proeven. En ten slotte: je gaat met een persoonlijk actieplan naar huis.

Online webinar

Ter voorbereiding op de inspiratietour organiseren wij op 15 december 2022 van 19.00 tot 20.30 uur een webinar over merkontwikkeling en merkidentiteit. Digital marketing specialist Wija Koers verzorgt dit webinar. Je kan het webinar ook volgen als je niet meegaat op de inspiratiedag. Tevens is het webinar niet alleen voor melkveehouders maar voor alle agrarisch ondernemers in de provincie Utrecht.

Waarom organiseert de provincie Utrecht deze activiteiten?

Deze inspiratietour en webinar worden mogelijk gemaakt vanuit de provinciale voedselagenda. Met de Voedselagenda willen we naast gezonder en duurzamer eten ook mogelijk maken dat we meer lokaal eten. Geen verre transporten, maar gewoon de producten van de lokale boer op ons bord. Met activiteiten werken we aan het vergroten van vraag naar lokaal voedsel en de ondersteuning van lokale producenten bij afstemming van vraag en aanbod. Door producenten te helpen met het vergaren van kennis over ondernemen in de korte keten zorgen we ervoor dat deze producenten beter vindbaar zijn voor klanten in hun eigen regio.

Programma Inspiratietour

 • Ontvangst om 9.00 uur met koffie bij Boer Hans in Montfoort
 • Tussen 9.30 - 16.00 uur luister je naar inspirerende sprekers en bezoeken we per touringcar locaties in Utrecht-West.
 • Tijdens de dag word je verwend met lokale lekkernijen. Je hoeft dus geen lunch mee te nemen

Praktische informatie

 • De inspiratietour is alleen bedoeld voor melkveehouders in de provincie Utrecht. Er is plaats voor maximaal twee deelnemers per bedrijf.
 • We hebben plek voor 50 deelnemers op de Inspiratietour (één touringcar, dus vol = vol).
 • Het webinar in december heeft ruimte voor een grotere groep deelnemers en is bedoeld voor alle agrarische ondernemers in de provincie Utrecht.
 • Tijdens de Inspiratietour worden foto's gemaakt. Mocht je niet zichtbaar op de foto willen, laat dit dan aan de organisatie of fotograaf weten. Dan houden we daar rekening mee.
 • Deelname aan de inspiratietour en het webinar is gratis.

Vragen?

Neem contact op met de organisatie:

 • Franca van Nunen
 • Green Passion
 • franca@green-passion.nl
 • 06 - 100 35 907

Over de organisator

Georganiseerd door
Green Passion

Green Passion levert een bijdrage aan de herwaardering van gezond, lokaal en duurzaam geproduceerd voedsel en biedt daarbij ondersteuning in iedere fase van vernieuwing. Samen komen we tot een toekomstbestendig verdienmodel voor zowel de producent als andere partners in het voedselsysteem.

Green Passion verbindt ondernemers en ideeën om het bewustzijn van mensen rond duurzaam voedsel te vergroten.

Ons uitgangspunt is dat de voedseltransitie volop kansen biedt voor ondernemers. Met ervaring, kennis en innovatiekracht kunnen ondernemers inspelen op nieuwe trends. Denk hierbij aan sociale waarden zoals educatie, recreatie en zorg op het erf, maar ook andere bedrijfsstrategieën zijn mogelijk zoals bijvoorbeeld het verwerken van reststromen.

Agrarisch ondernemers kunnen met nieuwe business initiatieven een gezonde toekomst voor hun bedrijf realiseren én betekenisvol bijdragen aan de verduurzaming van de voedselketen. Als betrokken en inspirerende samenwerkingspartner begeleidt Green Passion bedrijven bij de ontwikkeling van kansrijke plannen naar tastbare resultaten.