Inspiration Day: Act like a coach

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

LITC

p/a Nike Europese Logistieke Campus

Nikelaan 1

Laakdal

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Secretary Plus Inspiration Day

Wij zijn allemaal, in meerdere of mindere mate een coach: als ouder, leerkracht, collega, manager, ploegmaat, of trainer. Allemaal hebben we wel iemand die we beter willen en kunnen maken. Een goede coach is niet per definitie de coach van de winnaar. Wel slaagt hij er in om het beste uit zijn 'pupil' te halen, of meer dan men mogelijk achtte. Een goede coach kijkt niet 'of' zijn pupil het haalt, hij zorgt ervoor 'dat' hij het haalt.

Nergens meer dan in de sport wordt 'het beste', of 'meer' objectief weergegeven en gekwantificeerd. Het gaat om plaatsen, minuten, seconden, fracties van een seconde. Een coach moet daarom ook zelf 'diep kunnen gaan', tot het uiterste kunnen gaan op vlak van motivatie. Net zoals zijn atleet of ploeg, moet ook hijzelf over een aantal onmiskenbare succesfactoren beschikken.

Over de sessie

In zijn bijdrage ‘Act like a Coach' gaat Paul Van Den Bosch, vanuit een lange carrière als coach van topatleten, in op de skills van de coach om tot een gezamenlijk succes te komen. Talent, belastbaarheid, het stellen van de juiste doelen, motivatie, focus op sterke punten, vertrouwen, communicatie en feedback, stressbestendigheid: al deze factoren komen aan bod in deze bijdrage. Aan de hand van veelvuldige voorbeelden en anekdotes wordt voortdurend een duidelijke link gelegd vanuit de coaching in de sportwereld naar de coaching in de bedrijfswereld.

‘Act like a Coach’ brengt een boeiende, verrassende en verfrissende kijk op het coachen en motiveren in het algemeen.

Over Paul Van Den Bosch

Paul Van Den Bosch is Master in Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen. Hij werkte in zijn 30-jarige coachcarrière met topatleten als motorcrossers Eric Geboers en Georges Jobé, veldrijder Sven Nys, de renners van LOTTO Soudal (Andre Greipel, Tim Wellens, Thomas De Gendt…) en vele anderen. In 2009 richtte hij met Bob Verbeeck van het sportmarketingbureau GOLAZO Sports het trainings- en begeleidingscentrum Energy Lab.

Paul Van Den Bosch schreef heel wat boeken, waarvan een aantal vertaald werden naar het Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Portugees. Zijn boek ‘Coach voor het leven’ stond wekenlang in de top-10 van best verkochte non-fictieboeken. In zijn laatste boek ‘Act like a Coach’ legt hij, samen met co-auteur Ronnie Leten, ex-CEO van Atlas Copco, in 40 ‘tips and tricks’ de link van de learnings uit de sportcoaching naar de bedrijfswereld.

Meer informatie op www.energylab.be.

Benieuwd?

Samen met een collega kan u zich laten inspireren door het verhaal van Paul.

Wees er snel bij. De plaatsen zijn beperkt.


Hoe kan ik de organisator bereiken als ik vragen heb?

Bij vragen kunt u steeds contact opnemen met Secretary Plus op 02/255 77 80 of via marketing@secretary-plus.be.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

LITC

p/a Nike Europese Logistieke Campus

Nikelaan 1

Laakdal

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen