Intensive: De weg naar kalmte

Venster Acties

Intensive: De weg naar kalmte

Deze intensive neemt je mee op ontdekkingsreis langs de meest rustgevende ideeën over kalmte.

Door The School of Life Amsterdam

Waar en wanneer

Datum en tijd

Begint op za. 12 aug. 2023 10:00 CEST

Locatie

The School Of Life 54 Frederiksplein 1017 XN Amsterdam Netherlands

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Over dit evenement

  • 7 uren
  • eTicket voor mobiel

Wie wil er nou niet wat geduldiger zijn? Meer kunnen lachen om tegenvallers? En iets rustiger reageren op alle dagelijkse irritaties?

Intensive: De weg naar kalmte

De realiteit? Zorgen en stress vullen onze dagen en, niet te vergeten, nachten. Bijna altijd zijn ze op de achtergrond aanwezig. (Misschien zelfs nu?)

Vaak wordt stress als iets lichamelijks gezien. Iets wat daarom ook het best op lichamelijke wijze kan worden bestreden: met warme baden, speciale theeën en lange wandelingen. Maar stress is in essentie een mentaal fenomeen. Het is het resultaat van onze ideeën. Daarom hebben we betere ideeën nodig waar we op drukke momenten uit kunnen putten.

Deze intensive neemt je mee op reis langs een groot aantal kalmerende ideeën. We leren onder andere over:

  • Het belang van pessimisme: we bestuderen de rol die onze verwachtingen hebben in het bepalen van waar we kwaad van worden en waar we rustig mee omgaan.
  • Pessimistische veerkracht: we bekijken hoe de achterliggende angst dat we een slechte uitkomst niet aankunnen onze zorgen vergroot, en eigenlijk altijd onjuist is.
  • Hoe we onze zorgen organiseren: we observeren hoe nuttig het is om een lijst te maken van onze zorgen, in plaats van ze vrij rond te laten dwalen in ons hoofd.
  • Het accepteren van de grenzen aan onze vrije wil: we staan stil bij het feit dat het idee dat we overal invloed op kunnen hebben situaties kan verergeren.
  • De natuur en rust: we bestuderen hoe de natuur ons kan helpen een kalmer perspectief in te nemen.
  • Bedoeld en onbedoeld onrecht: we bekijken hoe snel we het gevoel dat ons onrecht is aangedaan verwarren met het idee dat iemand ons opzettelijk onrecht aandoet.

Zo lang we leven, gaan we nooit perfecte kalmte bereiken. Wel kunnen we leren iets rustiger met onrust om te gaan. Deze drukke dag over kalmte geeft je enkele krachtige lessen die een leven lang meegaan.

(NB: deze intensive bevat materiaal uit de classes Hoe blijf je kalm en Genieten van het leven.)

De docent: Jan-Wolter Bijleveld

Jan-Wolter Bijleveld schrijft, spreekt, geeft workshops en maakt onder meer de podcast Afslag X. Hij helpt graag verhelderen als het gaat om thema’s als rust/onrust in je hoofd, verwachtingen en perfectionisme. Na een Communicatie-opleiding werkte hij als copywriter en zelfstandig conceptmaker voor uiteenlopende organisaties. Ook bedacht hij Lsltn.nl (staat voor loslaten) en schreef de boeken Loslaten, Loswerken en Losleven. Zijn nieuwste boek is ‘Wat had je dan verwacht?'

Over onze Intensives

In onze programma's maak je kennis met de beste ideeën uit 2500 jaar denken, die praktisch en bruikbaar zijn voor ons leven vandaag. We dagen je op lichtvoetige wijze uit om fundamenteel te reflecteren op je eigen standpunten en overtuigingen, met als doel ruimte te geven aan je gedachten, keuze-opties inzichtelijk te maken en creativiteit los te schudden. Verwacht geen directe antwoorden, maar leer betere vragen te stellen over de onderwerpen waar je op school geen les in kreeg.

Tijdens onze intensives ga je een dag intensief aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. De workshops bestaan uit een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn ontwikkeld door experts van The School of Life London en Amsterdam en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere intensive biedt ruimte aan 35 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

Over de organisator

Georganiseerd door
The School of Life Amsterdam

The School of Life is een internationale organisatie die mensen helpt om meer voldoening uit het leven te halen – zowel persoonlijk als professioneel – met behulp van inzichten uit de filosofie, psychologie en kunsten.