Internationaal ondernemen

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Gedempte Zuiderdiep 98

98 Gedempte Zuiderdiep

9711 HL Groningen

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Stel jij jezelf wel eens de vraag; moet ik gaan opschalen naar het buitenland, voor inkoop of verkoop? Of heb je die knop al doorgehakt, maar we

et je niet waar je moet beginnen? Of wat de valkuilen zijn? Krijg antwoord op je vragen en spar met ervaren ondernemers!

Op donderdag 22 februari vanaf 17:00u op het zuiderdiep organiseert de Gemeente Groningen en Founded in Groningen de workshop "Internationaal zakendoen dat kan zo". Het programma staat hieronder beschreven, voor eten wordt gezorgd.
Jullie hosts: Lian de Boer & Jessica Mills

Programma:

17:15 Inloop

17:30 Kick-off

18:30 - 19:30 Workshop + Q&A

19:30 - 20:15 Borrel

Tijdens het programma wordt er voor eten gezorgd.

Drie ervaren ondernemers zullen hun ervaringen en bevinding met jullie delen over cultuur, regelgeving, de vraagstelling of het allemaal waard is en nog veel meer.
Je kan zelf vragen stellen en daarnaast ga je aan de slag met het 'internationaal zaken doen' -canvas!

Corné Willigen van Hificorner.nl
Hificorner.nl is volgens Van Willigen dé online en offline audio-video en HiFi-specialist van de Benelux. Naast winkels in Amersfoort en Groningen, bestiert hij via het internet een afzetmarkt in heel West-Europa. “We zetten erg sterk in op ‘omnichannel’, oftewel de combinatie van offline en online. Dat maakt ons in deze markt heel erg uniek”, zegt Van Willigen zelf.
Begin vorig jaar zei hij naar de Duitse en Franse markt willen te uit te breiden. Op 22 februari zal hij daar meer over vertellen.

Bertus Jan Epema van Buku
'Onze eigen Bertus Jan'(wie binnen StartUp Assist Donar kent hem niet?!) bouwt al bijna 2 jaar aan BUKU; spotify voor studieboeken. Het is niet gemakkelijk om alle uitgevers ter wereld aan boord te krijgen, want in ieder land is er een ander verdienmodel of incentive. Daar is hij nog volop mee bezig, en runt een pilot met de Hanzehogeschool in Groningen, terwijl hij ook meedoet voor een tender in Maleisië. Als hij deze wint dan zal hij alle studieboeken voor het hele land online mogen verzorgen. Hoe pakt hij dit aan? Bertus Jan vertelt!

Anne de Vries van Tubbber
Tubber is de Airbnb voor zeilboten, ze hebben al klanten over de hele wereld maar verhuren in zo'n ongeveer 10+ landen met name in Zuid-Europa en Zuid-Amerika. Onlangs hebben ze de Oranje Handelsmissiefonds 2017 gewonnen en zijn ze aan het kijken of ze voet aan wal kunnen krijgen in Amerika. Tegelijkertijd is Tubbber al ver met het uitbreiden naar Duitsland maar met de Fransen zal Anne waarschijnlijk geen zaken doen.
Waarom niet? En hoe doe je dat eigenlijk, in meerdere landen tegelijkertijd uitbreiden? Daar kom je de 22ste achter!


Zorg dat erbij bent door je aan te melden vóór maandag 19 februari 2018 (maximaal 2 personen per StartUp Assist lid) via deze uitnodiging.

Datum en tijd

Locatie

Gedempte Zuiderdiep 98

98 Gedempte Zuiderdiep

9711 HL Groningen

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen