Gratis

Internationale Vrouwendag: Invloed met Impact

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Internationale Vrouwendag: Invloed met Impact

Over dit evenement

Over dit event voor iedereen

 

Tijdens de Internationale Vrouwendag op 8 maart as. staat de viering van ‘vrouwen met impact’ centraal. Een onderwerp waar wij graag aandacht aan besteden! Tijdens een inspirerend event, georganiseerd door Rabobank Regio Den Haag, Podium Juliana en MKB Den Haag gaan wij in gesprek met Haagse vrouwen met impact. Zij fungeren als rolmodellen voor vele andere vrouwen en de samenleving in Nederland. Wij nodigen je van harte uit om deel te nemen aan dit online event met bijzondere sprekers: Khadija Arib, Renata Brabander, Kim Schofaerts, Jale Celenk, Mary-Jo de Leeuw, Lisa Jordan, Roxana Tajvar en Aartje van den Akker gaan met jou in gesprek.

 

Thema’s op dit event zijn onder meer: De weg naar diversiteit in jouw organisatie, de positie van de vrouwen in de samenleving, moederschap, het belang van het onderwijs, hobbels en uitdagingen op het pad naar succes en de kracht van feminien en masculien leiderschap. De sprekers delen hun persoonlijke ervaringen met deze onderwerpen in inspirerende gespreksrondes.

Tussen de verhalen en gesprekken door is er prachtige muziek, speciaal ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag verzorgd door het Residentie Orkest.

Dit is een online evenement.

Programma

11:00 - Online Inloop 

11:15 - Welkomstwoord

11:20 - Muzikale omlijsting door musici van het Residentie Orkest

11:25 - Diversiteit & Inclusie 

Moderator: Renata Brabander / Gasten: Khadija Arib, Roxana Tajvar en Lisa Jordan

11:50 - Vrouwelijk leiderschap: het belang van meer vrouwen aan top

Moderator: Kim Schofaerts / Gasten: Khadija Arib en Mary-Jo de Leeuw

12:15 - Gelijke kansen voor vrouwen van vandaag en in de toekomst

Moderator: Jale Celenk / Gasten: Khadija Arib en Aartje van den Akker

13:00 - Einde

Meld je aan voor dit inspirerende en bijzondere evenement voor iedereen!

Korte introductie van de sprekers

Khadija Arib is een Nederlandse Politica en lid van de Partij van de Arbeid (PvdA). Sinds 1998 is zij lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Arib werd op 13 januari 2016 voorzitter van de Tweede Kamer. In 2020 kreeg zij de Aletta Jacobsprijs vanwege haar strijd voor de positie van Marokkaanse vrouwen in Nederland en haar inspirerende voorbeeldrol als eerste vrouwelijke Kamervoorzitter met een migratieachtergrond.

  

Mary-Jo de Leeuw is mede oprichter en president van het Platform Internet of Toys en vicepresident van de Women in Cyber Security Foundation. Zij houdt zich o.a. bezig met het IoT-platform, standaardisatie en keurmerken van connected toys, vraagstukken op het snijvlak van wet- en regelgeving en privacy-issues. Mary-Jo publiceert regelmatig in diverse media en geeft lezingen via de Speakers Academy.

Aatje van den Akker is directeur bij BS Onze Wereld, de grootste binnenstedelijke basisschool van Den Haag. Aatje gelooft in de kracht van moeders: ‘Als de moeders durven, durven de dochters ook. Het is belangrijk om onze meiden een goede opleiding te laten volgen, uit te dagen, te motiveren en de lat hoog te leggen. Met de support van moeders wordt het een mooie kansrijke toekomst voor iedereen’.

 

Jale Celenk is opgegroeid in de Schildersbuurt, heeft gewoond in Transvaal en kent het DNA van deze krachtwijken door en door. Jale is co-writer van het revitaliseringsproject Julianakerk en tevens voorzitter van stichting Podium Juliana. Samen met haar partner heeft zij de sociale onderneming Juliana Plaza opgericht. Ook is zij initiator van Vrouwendag Transvaal en lid van de ledenraad van Rabobank regio Den Haag eo.

 

Roxana Tajvar is algemeen directeur bij Amrâth Kurhaus Den Haag. Na haar opleiding tot Horecamanager bij het ROC Leiderdorp, heeft zij gewerkt bij het Radisson Blu Astrid hotel in Antwerpen. Roxana is zeer bevlogen, maakte snel carrière binnen de hotellerie en ontwikkelde zich van assistent Front-Desk Manager tot directeur. 

Renata Brabander is directievoorzitter bij Rabobank Regio Den Haag. Renata levert vanuit deze rol een actieve bijdrage aan het oplossen van economische en maatschappelijke vraagstukken. Met verschillende missies zoals 'banking for food', 'growing a better world together' en het 'bevorderen van de zelfredzaamheid van vrouwen' speelt zij een grote rol in het creëren van een betere wereld.

Lisa Jordan is managing directeur bij DRK Foundation. Als senior helpt zij bij het uitvoeren van de strategie en doelen van de foundation en draagt zij bij aan het kennisleiderschap en samenwerkingsontwikkeling. Hier heeft zij een leidende rol bij het zoeken naar investeringen en het werken met de leiding van de organisaties. Als senior helpt zij bij het uitvoeren van de strategie en doelen van de Foundation en draagt zij bij aan het kennisleiderschap en samenwerkingsontwikkeling.

Kim Schofaerts, voorzitter MKB Den Haag, is uitgegroeid tot één van de aanbestedingsexperts van Nederland. Als één van de initiatiefnemers van het werkgelegenheidsproject Jongeren in de Lift en lid van de Taskforce Aanbesteden van de gemeente Den Haag zet zij zich o.a. in voor de jeugdwerkloosheid, social return en een diverse en inclusieve stad.


		Afbeelding van Internationale Vrouwendag: Invloed met Impact
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen