€ 6,50 – € 31,50

Evenementdetails

Artiesten
Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bostheater Ommen

Besthemerberg 1

7731 PB Ommen

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

INTO THE WILD

Net als afgelopen jaar weer een editie van Into The Wild in de magische setting van het Bostheater. Hier presenteren wij acts van de hoogste kwaliteit en duiken we links en rechts de diepte in, maar is er ook meer dan genoeg herkenbaars.

✰LINE UP✰

VRIJDAG 13 SEPTEMBER (Theater open: 18.30 - Aanvang 19.30 - Einde circa 23.00)

  • The Cosmic Carnival speelt Fleetwood Mac

Fleetwood Mac. Wereldberoemd vanwege de vele intriges, personeelswisselingen en de mystiek rond optredens. Maar vooral dankzij een reeks ijzersterke, tijdloze hits. Een oeuvre om van te smullen, gebracht door The Cosmic Carnival, winnaar van de Grote Prijs van Nederland en al ruim tien jaar één van de meest gevierde live-acts van de Lage Landen.

  • Dig Deeper (NO)

Dig Deeper maakt alt country en rock met lang uitgesponnen gitaarpartijen. De band roept qua sfeer en sound herinneringen op aan acts als War on Drugs, Grateful Dead en Neil Young. Na de debuutplaat uit 2012 verscheen in september 2017 hun tweede album 'In Central Europe Time' en deze wordt internationaal en in Nederland lovend ontvangen en omschreven als: "Neil Young met Grateful Dead en The War On Drugs op een Noorse snelweg", en "Zelfs War on Drugs maakt ze niet zo mooi."

Begin 2018 speelde Dig Deeper voor het eerst live in Nederland en gaf een indrukwekkende show op het Sugar Mountain festival in Paradiso, dat geweldige recencies kreeg. Momenteel werkt de Noorse band aan hun 3e album, dat ik het najaar van 2019 wordt verwacht.


ZATERDAG 14 SEPTEMBER (Theater open 12.30 - Aanvang circa 13.00 - Einde circa 23.00)

  • RONDÉ

RONDÉ bracht in 2016 hun debuutalbum uit. De single ‘Naturally’ werd NPO Radio 2 Top Song en ‘Why Do You Care’ werd na ‘Run’ en ‘We Are One’ de derde 3FM Megahit op rij voor de band. Dit resulteerde in optredens op grote festivals als Lowlands, Concert at SEA en Mysteryland. Na een uitverkochte clubtour in het najaar van 2018 staat het nieuwe jaar in het teken van het nieuwe album, waarvan de eerste single (‘Calling’ – 3FM Megahit èn Radio 2 Topsong) je niet kan zijn ontgaan!

  • Stones Sessions

Geen saaie stoffige coverband met pruiken… Nee deze vijf jonge, talentvolle muzikanten van o.a. de band van Nielson, The Royal Engineers, Lisa Lois en Money & The Man pakken het op geheel eigen wijze aan.

Deze jonge honden van eigen bodem, verenigd in de Stones Sessions, duiken vol overgave op alles wat de Stones met zich meebrengen. Rock ’n Roll monumenten als Satisfaction, Paint it Black en Jumping Jack Flash worden aaneengeregen met parels als Angie en Wild Horses. Passie, vuur en overtuiging tekenen de wijze waarop de Stones Sessions het oeuvre van de Rolling Stones bij de lurven pakken en over hun publiek uitspuwen.

  • EUT

Je nieuwe favoriete band! EUT maakt prachtig geschreven songs met boeiende melodieën. Stuk voor stuk vette, aanstekelijke popnummers in een keurslijf, over jeugdigheid en opgroeien. Dynamisch en intrigerend, zonder te gepolijst te klinken. Met invloeden van bands als Pixies, Yeah YeahYeahs, Blur, Weezer, Wilco en Beck. Luister eens naar nummers als Bad Sweet Pony, Supplies of Sour Times.

  • Garrett T. Capps (USA)

De ‘Texas space cowboy’ vond succes met de release van het laatste album “In the Shadows (Again)”, en dat succes bracht hem al eerder naar Nederland. Hij komt overigens niet alleen maar samen met zijn NASA Country band en ook niet zonder nieuwe muziek. Met het nieuwe album Alright All Night in de maak en gepland voor augustus 2019 is het de timing perfect! Wat je van het nieuwe album kan verwachten? Meer dansbare country nummers, aangevuld met Townes & Parsons-achtige songwriting. Wij zijn alvast erg benieuwd. Welkom terug in Nederland, Garrett!

  • Komodo

Komodo. De naam van deze band hint niet voor niets naar verre streken. Het vijftal maakt namelijk naar eigen zeggen vintage exotic rock-‘n’-roll. Hun debuutalbum zindert van de onvervalste rock-‘n’-roll die stevig is geworteld in de fifties, sixties en seventies, maar extra op smaak wordt gebracht met stijlelementen (en instrumenten) uit verre windstreken. Exotisch, dus. Denk aan: surfrock, woestijnblues, rumba, Indiase raga.

Komodo grijpt de luisteraar bij de lurven. Dit is muziek voor en door liefhebbers van het onalledaagse en de verlokkingen van de nacht, van de jacht en de roes, van tot het randje gaan en er voorbij, van keihard party-en tot de vogeltjes gaan zingen. Muziek die stuitert, deint, bruist en sleurt. Waar de fun en de levenslust van afspat. Muziek die altijd uitgaat van de groove. Gemaakt met de hersenen, maar steevast met de bedoeling om je heupen en oerdriften te activeren. Tegelijkertijd is de band ook zeker niet blind voor de realistische kanten van de nacht.

Komodo is het geesteskind van de rocker Tommy Ebben (o.a. ex-Knalland) en de muzikale nomade Gino Bombrini (ex-SKIP&DIE). Beiden zingen en spelen gitaar. Janneke Nijhuis (The Deaf, The Indien) is de bassiste, Jody van Ooijen drumt, Gino’s broer Massimo speelt percussie en benadrukt daarmee nog eens extra de jungle vibe, het tribale, het ‘oergevoel’ van Komodo.

  • Tricklebolt

Tricklebolt welcomes you to 1975. Beleef de sfeer die je bent misgelopen, wanneer ook jouw geboortedatum op dat moment nog ver in de toekomst lag. Denk Deep Purple meets Birth of Joy. Denk authentiek rauw gitaargeluid, zwevend Hammond- tapijtje, psychedelica. Maar ook hooks en looks à la Fatal Flowers. Lust for Life- energiek ramt Tricklebolt dit alles met gepaste decibels je maagwand in. En je vindt het nog fijn ook.

Op hun CV staan supports voor o.a. Golden Earring, DeWolff, Uriah Heep, Di-rect, Navarone, Thin Lizzy. Met hun debuutalbum op zak werkt Tricklebolt nu aan album nr. 2.

  • Maurice van Hoek

In een zoektocht naar richting ontvlucht hij zijn opleiding en zijn woonplaats Rotterdam om voor drie maanden door Amerika te trekken. Tijdens zijn zwerftocht laat hij alles los. Hij verkent het gebied waar de seventies countryfolk van iconen als The Eagles en James Taylor zijn oorsprong vindt en voelt zich meer dan ooit aangetrokken tot het genre. De zeggingskracht die er van de muziek uit gaat raakt Van Hoek in het hart. “Drie akkoorden en de waarheid spreken, dat moet je kunnen. Alles wat het liedje dient.” Van Hoek keert opgelucht terug naar Nederland, met een visie en om te doen wat hij het liefst doet: songs schrijven. Persoonlijke liedjes over zijn belevenissen ver weg overzee, en zijn emoties dichtbij van binnen. Hij heeft zijn draai gevonden, pakt zijn studie weer op, werkt tegelijkertijd aan zijn composities, vormt een band om zich heen en completeert met ‘Live Forevermore’ zijn eerste album, dat in mei 2016 verschijnt. Van Hoek studeert datzelfde jaar cum laude af en ook het album kan rekenen op uitstekende cijfers van het vaderlandse muziekjournaille.

Van Hoek wil zich vervolgens ook meer live laten zien en horen. Hij pakt alle speelgelegenheden aan en in korte tijd groeit hij met zijn band tot een hechte eenheid. Hij schrijft veel nieuwe songs en bezoekt andermaal de studio om het verse werk vast te leggen met zijn band. Dat resulteert in september 2018 in het tweede album ‘Traveling Man’. Indachtig de titel verhaalt Van Hoek hierop wederom over alles wat er op zijn pad komt, maar de kwaliteit van de release illustreert eveneens een glasheldere koers: een rechte lijn richting de top. Met louter lovende recensies, een release tour, een reeks instores en media-optredens bij onder meer Muziekcafé (NPO Radio 2) en VI (Veronica’s voetbalprogramma, op uitnodiging van Danny Vera) is de traveling man volop on the road om zijn doel te bereiken. Kom dat zien in het Bostheater!

“Een van de beste Nederlandse countryrockalbums van 2018” - Heaven Magazine

“Traveling Man verdient het om wijd en zijd gehoord te worden”- Altcountry.nl


Kom je ook gezellig met je vrienden hangen, dansen, springen en genieten? Naast muziek zijn er ook enkele foodtrucks aanwezig zodat je lekker kan eten!


Voor openings- en aanvangstijden zie de website: https://www.bostheaterommen.nl/


Veelgestelde vragen

Heb je een id nodig of is er een leeftijdsgrens?

Kinderen onder de 14 alleen onder begeleiding van een volwassenen naar binnen. Kindertickets alleen geldig bij kinderen tot en met 14 jaar, de bewijslast ligt bij de koper.

Daarnaast schenken wij geen alcohol aan gasten jonger dan 18 jaar(!). Voorkom problemen en neem altijd je identificatie mee, bij twijfel geen alcohol!


Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?

Parkeren nabij het openluchttheater is zeker mogelijk. Gebruik het volgende adres in je navigatiesysteem:

Besthemerberg 1, 7731 PB, Ommen

Eenmaal aangekomen op het recreatiecentrum helpen onze vrijwilligers je graag op weg (naar een parkeerplek!).


Wat mag ik meebrengen naar het evenement?

Het is niet toegestaan om zelf consumpties mee te nemen. Stichting Bostheater Ommen werkt vrijwel zonder subsidies en volledig met vrijwilligers. Daarom zijn inkomsten uit horecaverkoop voor ons van groot belang. Voor een gezellig avondje Bostheater ben je daarom van harte welkom bij onze bar!


Mag ik mijn hond meenemen?

Helaas, honden zijn niet toegestaan bij betaalde voorstellingen. U kunt dan dus niet naar binnen, laat uw huisdieren dus bij betaalde voorstellingen thuis.


Is er een mogelijkheid om te overnachten (na)bij het Bostheater?

Jazeker! Het Bostheater ligt op het recreatiecentrum de Besthmenerberg. U kunt op de camping verblijven als u wilt, ook zijn er huisjes te huur.

Een plaats reserveren of een overnachting boeken kunt u hier doen: https://www.besthmenerberg.nl/
Verder zijn er in Ommen meerdere hotels, b&b’s en andere campings te vinden.


Kijk ook even naar onze huisregels, op onze website. Daar staan wat afspraken om het voor iedereen leuk te houden. Samen maken we er een onvergetelijke avond van!

Delen met vrienden

Artiesten

Datum en tijd

Locatie

Bostheater Ommen

Besthemerberg 1

7731 PB Ommen

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen