Gratis

IoT Update: Unlock your Things & Release your Data

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Unlock your Things & Release your Data

Over dit evenement

Het coronavirus mag dan de wereld in zijn greep houden, maar dat weerhoudt de markt er niet van om dit jaar een verscheidenheid aan nieuwe IoT oplossingen en diensten op de markt te brengen. Juist nu wordt de waarde van IoT zichtbaar. Daarom is dit het moment voor de IoT Update. Op 26 november organiseren wij weer het IoT event van het jaar: Unlock your Things & Release your Data!

Hierdoor ben je in één middag weer up to date van de meest inspirerende klantcases en de allerlaatste technologische innovaties tijdens een compacte online sessie. In vier rondes delen IoT-experts en klanten wat hun uitdagingen waren en wat zij hebben geleerd. Allemaal online en met ruimte voor live vragen en opmerkingen. De IoT Update is gratis en wordt mogelijk gemaakt door de partners van de IoT Academy.

PROGRAMMA

De IoT Update bestaat uit vier rondes. Elke ronde geven de beste sprekers een masterclass over hun onderwerp. Kort en krachtig, zodat jij je vragen kan stellen. Je kan tijdens de IoT Update bovendien zelf je programma samenstellen door te kiezen welke sessies je wilt volgen. Voel je ook vrij om tussendoor even een pauze te nemen door een ronde over te slaan.

TIJDEN

 • 14:00 Welkom
 • 14:20 Start ronde 1
 • 14:55 Start ronde 2
 • 15:25 Plenaire sessie
 • 15:45 Start ronde 3
 • 16:20 Start ronde 4
 • 16:50 Plenair einde

SPREKERS

Je kunt per ronde bepalen welke spreker je wilt horen. Bij binnenkomst wordt uitgelegd hoe je online de verschillende break-out rooms kunt bezoeken. Kom je er even niet uit, dan helpen we je verder bij onze virtuele informatie balie.

Thema 1. Talking Products. De weg naar een verbonden wereld.

Steeds meer producten worden ‘connected’ en openen zo de deur naar nieuwe dienstverlening en verdienmodellen. Maar de realisatie van een connected product kan een behoorlijke uitdaging zijn. In deze sessies leer je tips en tricks hoe je jouw product connected kan maken. Benieuwd naar de juiste implementatie strategieën en go2markets? Of waar de valkuilen zitten? Je hoort het van diverse innovatieve bedrijven, en ervaringsdeskundigen die bij verschillende klantcases betrokken waren:

 • Expert talk 1: Janneke Tuinte, Brand & Project Manager Lattiz bij Friesland Campina. Meer informatie over deze talk volgt.
 • Expert Talk 2: Stefan te Veluwe, Manager Innovation Center bij Unica en Gert Jan van Dijke, Commercieel Product Manager bij KPN geven samen een talk: 'Inzicht in luchtkwaliteit door inzet van IoT '. Waarin ze ingaan op: De lancering van een connected oplossing voor scholen, verpleeghuizen en kantoren
 • Expert Talk 3: Nick van Damme, Senior Digital Solution Architect bij Software AG. Met zijn presentatie: 'Van product naar service: omarm de transitie'. IoT als opkomende disruptieve technologie kan bedrijven in staat stellen te innoveren en zich te onderscheiden op de markt door nieuwe bedrijfsmodellen mogelijk te maken. Gevestigde fabrikanten zijn er bijvoorbeeld steeds meer op gebrand om hun model te verschuiven van de gebruikelijke productverkoop naar het leveren van klantgerichte diensten met toegevoegde waarde die zijn opgebouwd rond de kernproducten. Maar hoe concreet kan IoT een dergelijke verschuivingsstrategie mogelijk maken, vooral in de huidige economische en maatschappelijke context?
 • Expert talk 4: Arie de Kam, Lead Design Engineer bij Dent IoT, In gesprek met Mike van der Ark van Miggy IoT: 'Success in IoT - Samenwerking & flexibiliteit' waarin hij ingaat op "multi-sensoren" en flexibiliteit in de lastige hardware wereld van IoT.
 • Expert talk 5: Jasper Neuteboom, directeur van Inventeers Research & Development. Aan de hand van praktijkvoorbeelden word je meegenomen in de wereld van pratende producten en wat deze ‘devices’ ons tussen de regels door willen vertellen. Als je goed luistert kunnen deze slimme apparaten ons veel meer vertellen dan het direct voor de hand liggende. Met deze ‘gratis’ informatie kan er extra functionaliteit en waarde worden gevonden in de toepassing. Daarnaast gaan we in op de zin en onzin - en wellicht wel de noodzaak - tot technologisering. Als tech-ondernemer in hart en nieren gaat Jasper graag in op al jullie vragen en hoopt hij op mooie open discussies.

Thema 2. IoT, Just another data source. Laat de data voor je werken

Een IoT-project kent meerdere schakels. Van de hardware, connectiviteit en datamanagement tot de applicatie. Door deze IoT componenten bij elkaar te brengen, kun je data extraheren uit het veld en hier waardevolle inzichten uit halen. Tijdens de track IoT, Just another datasource leggen onze sprekers aan de hand van concrete cases uit welke informatie zij kunnen winnen uit data en hoe jij die vervolgens kunt toepassen om jouw organisatie te verbeteren, of zelfs maatschappelijke problemen aan te pakken. Sprekers zijn o.a: Inspark, Avanade, ICT Group, SoftwareAG.

 • Expert talk 6: Sander Bosman, Microsoft Delivery Lead bij Altius & Bas Zurlohe directeur innovatie bij Gio Coffee met hun presentatie: 'Connected Coffee, niet alleen “Things” verbinden maar juist ook mensen!' In deze case wordt je meegenomen in de Why, What and How van het connected maken van koffiemachines.Het gehele proces wordt in beeld gebracht vanaf het vertrekpunt, aanpak , keuzes, lessons learned tot en met het eind resultaat. Een reis die Gio Coffee samen met Altius/Avanade en KPN aan het maken is.
 • Expert talk 7: John Koot, Alliance Directeur bij OrangeNxT. Met zijn presentatie: 'De rol van IoT tegen COVID-19'. COVID-19 houd de wereld in zijn greep. Wat moet je doen: “Afwachten of toch innoveren?” Leer tijdens deze interactieve sessie hoe COVID-19 met de juiste focus je in 4 stappen als WINNAAR uit deze pandemie laat komen gebruikmakend van KPN IoT Services.
 • Expert talk 8: Misja Heuveling, Senior Principal Solution Architect van Software AG. Met zijn talk: 'Een "retourtje" AI met Cumulocity IoT. Hoe gebruik je effectief de enorme hoeveelheden gegevens die door IoT-apparaten worden gegenereerd voor predictive analyses of machine learning? Leer in deze sessie hoe je deze gegevens kunt ontginnen met Data Science-tooling en de gemaakte modellen op de gegevens in het Cumulocity IoT-platform kunt gebruiken voor real-time inzichten en sturing.
 • Expert talk 9: Dick Lorier, Lead Digital Innovation & AR en Richard Verburg, Business Lead & AI bij Inspark. Met hun presentatie: 'Versnel jouw business transformatie met slimme data & IoT toepassingen'. Tijdens de sessie vertellen ze alles over de inzet van IoT in combinatie met KPN IoT & Microsoft technologie. We bespreken de laatste inzichten op IoT vlak en we gaan in op relevante use cases bij klanten als BE Semiconductor Industries, Antea Group en Waterschap Drents Overijsselse Delta. Hoe haal je waarde uit de combinatie van IoT én Mixed Reality of in combinatie met Beeldherkenning toepassingen. Neem deel aan onze sessie om hier alles over te weten.
 • Expert talk 10: Sven van der Meer Commercieel Productmanager DSH bij KPN Data Services Hub. Met zijn presentatie: 'De juiste informatie, op de juiste plek, op het juiste moment.'

Thema 3. Developer Talk en Inspiratie. What’s next in IoT?

Op internet is er voor elke IoT-vraag nu wel een oplossing te vinden. Bedrijven vragen toch om maatwerk zodat een IoT-apparaat exact aansluit op de klantwens en past in het productieproces. Waar moet je op letten en wat zijn de slimme developer keuzes voor morgen? Tijdens de Developer Talk expert sessies duiken product experts in de wereld van hardware ontwikkeling, connectiviteit, en platformen.

 • Expert talk 11: Paul Coppes, Commercieel Product Manager IoT bij KPN. Met zijn presentatie: 'Maatwerk is standaard'. De uitdagingen voor de IoT ontwikkelaar.
 • Expert talk 12: Bram van der Nouweland, Commercieel Product Manager M2M Connectivity van KPN. Met zijn talk: 'Connectivity Keuze Stress'. Welke vorm van connectiviteit is voor welke IoT oplossing het meest geschikt.
 • Expert talk 13: Jan van der Lugt, Solution Consultant van Software AG. Met zijn talk: 'Bi directionele communicatie met je devices. Hoe doe je dat?'. Ga een stap verder en praat ook terug tegen je asset. Jan laat o.a. zien hoe je op afstand controle kan overnemen over je hoogwaardige assets.
 • Expert talk 14: Diederik Postma, Solution Consultant van Software AG. Met zijn talk: 'Smart bezig zijn met service en onderhoud'. In de wereld van vandaag waar klantervaring cruciaal is, is het essentieel om ervoor te zorgen dat je diensten op een voorspelbare manier worden geleverd met zo min mogelijk vertragingen. Tijdens deze sessie demonstreert Diederik hoe je IoT kunt inzetten om problemen in je productieproces sneller op te sporen en proactief contact te hebben met je buitendienst voor servicemanagement. Cruciaal is daarbij de daadwerkelijke brug tussen de traditionele IT- en OT-domeinen.

Tijdens de algemene talks bij de plenaire sessie zullen de volgende sprekers aan bod komen:

 • Carolien Nijhuis, Managing Director IoT and Dataservices bij KPN. Waarin ze ingaat op: 'IoT 2020. De stand van zaken'.
 • Rob van Willigen, Commercial Advisor Product as a Service van ABN Amro met zijn talk: Financiële kant van Servitisation.

Meld je aan voor deze online bijeenkomst via de 'registreer' button op deze pagina.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen