€ 34,95 – € 49,95

Is uw organisatie wendbaar en weerbaar voor verandering?

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Human Insight - Spaces Rode Olifant

7 Zuid Hollandlaan

2596 AL Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Is uw organisatie klaar voor verandering?

Human Insight organiseert in samenwerking met Semco Style Institute op 16 mei een inspiratiesessie speciaal voor ondernemers en leidinggevenden. Lees hieronder meer over de dag zelf.

Inspiratiesessie, wendbare en weerbare organisaties

De gemiddelde leeftijd van organisaties neemt af en het lot van een organisatie wordt medebepaald door de vraag of zij in staat is om zichzelf op tijd opnieuw uit te vinden. Hierbij maakt de mens binnen een organisatie het verschil om deze verandering in gang te zetten. Is uw organisatie klaar om te veranderen en hoe krijgt u uw mensen mee?

Op deze vragen zullen verschillende inspirerende sprekers een antwoord geven. Sprekers zoals Arko van Brakel*, medeoprichter van Semco Style Institute, en Peter Robertson*, auteur van "Always change a winning team" en "De ecologische leider" leggen uit hoe u uw organisatie weerbaar en uw mensen wendbaar kunt maken voor verandering. Het zijn namelijk de organisaties die zich het beste weten aan te passen aan verandering die uiteindelijk doorgroeien. Om deze reden staan wij tijdens de inspiratiesessie stil bij:

 • De rol van organisatiecultuur bij het omgaan met veranderingen
 • Always change a winning team: wendbare teams
 • Wendbaarheid van uw organisatie: klaar voor de volgende groeifase?

5 Goede redenen om te komen

 • Ontvang praktische tips van onze keynote sprekers Arko van Brakel en Peter Robertson

 • Word geïnspireerd door praktijkvoorbeelden van bedrijven die de Semco Style principes met succes hebben toegepast en leer hoe u dat ook doet.

 • Krijg inzicht in de wendbaarheid van uw eigen organisatie

 • Leer wat het effect is van de groeifase waarin uw bedrijf verkeert en hoe u wendbare teams inricht (of opstelt) om u naar de volgende groeifase te loodsen

 • Ontvang een AEM-Cube assessment van Human Insight en leer meer hoe u persoonlijk omgaat met verandering.

Agenda

15:00 Aanvang inspiratieseminar

15:15 Kick-off en welkomstwoord Sebastian Hamers, Human Insight

15:20 Arko van Brakel, wendbaarheid en weerbaarheid volgens Semco Style Institute

15:40 Peter Robertson: Wendbare organisatie volgens het Organisatie Ecologie model

16:15 Pauze en start break-out sessies

16:30 Break-out sessies (zie toelichteging onderin):

 • Break-out 1 - De transparantie van uw organisatie

 • Break-out 2 - Moreel leiderschap

 • Break-out 3 - Welke kaders stimuleren zelfstandigheid op de werkvloer?

18:00 Afronding en terugkoppeling door Arko van Brakel


Locatie: Zuid Hollandlaan 7, Den Haag (Spaces gebouw, de Rode Olifant)

Parkeren: komt u met de auto, dan kunt u het beste parkeren onder het Malieveld, parkeergarage. Klik hier voor Google Maps

Openbaar vervoer: komt u met de trein? Dan kunt u het beste Centraal Station Den Haag aanhouden. Vanaf hier is het 10 minuten lopen naar Zuid Hollandlaan 7.


Break-out sessie 1 - De transparantie van uw organisatie
Een organisatie is een systeem. Zoals in alle systemen bestaan er regels. Vaak menselijke regels, maar ook regels die vast liggen in een 'natuurwet.’ Er zijn duidelijk zichtbare regels, maar ook regels die meer onder water liggen. En vaker dan organisaties lief is, een negatieve onderstroom geven. In de praktijk blijkt dat, wanneer deze onderstroom zichtbaar gemaakt kan worden, deze gevitaliseerd kan worden en zo tot kracht kan worden in de organisatie. Het zichtbaar maken van deze ‘onderstroom’ is geheel in de geest van het tweede SemcoStyle-principe ‘Transparantie’. Vervolgens komen we via transparantie bij optimale afstemming en van daaruit vertrouwen, samenwerking en vertrouwen. In deze workshop zal John Sas je kennis laten maken met het bijzondere fenomeen van systemisch werk, in het bijzonder een organisatieopstelling. Na een korte inleiding zal hij, aan de hand van een vraag van één van de deelnemers, je laten ervaren hoe het is op zaken transparant te krijgen via een organisatieopstelling. Na afloop van deze workshop zal je op een andere manier naar jezelf en je organisatie kijken.

Break-out sessie 2 - Moreel leiderschap
Pieter-Jil Pluimert en Marc Boele van Xiel nemen je mee in de wereld van moreel leiderschap. Welke keuzes maak jij als je voor een moreel dilemma staat en wat voor impact heeft dat op jouw organisatie en de groep mensen waarmee jij dag in dag uit samenwerkt? Moreel leiderschap is een topic dat steeds meer aandacht krijgt binnen organisaties. Met name is dit onderwerp de laatste jaren opgedoemd bij organisaties waarbij moraliteit ver te zoeken was. Denk bijvoorbeeld aan Enron, Libor-rente schandaal, Merril Lynch, DSB Bank en VW. Tijdens de workshop wordt u geprikkeld om na tedenken dat de keuzes die u maakt impact hebben op de cultuur van uw organisatie. Hoe gaat u daarmee om en wat vinden uw mensen van de keuzes die u maakt.

Break-out sessie 3 - Welke kaders stimuleren zelfstandigheid op de werkvloer?
Egbert de Geus bouwt in zijn werk als interimmanager aan teams waarin medewerkers verantwoordelijkheid wordt gegeven en zelfstandigheid wordt gestimuleerd binnen de gestelde kaders. De vraag die daarmee samenhangt is paradoxaal: welke kaders stimuleren zelfstandigheid? In deze workshop ga je op zoek naar het antwoord door dit spanningveld middels een dynamische en interactieve oefening te verkennen. Je zult ervaren dat kaders en zelfsturing om een buitengewoon zorgvuldige onderlinge afstemming vragen, maar niet elkaars tegenpolen hoeven te zijn.


*Sprekers

Arko van Brakel is inspirator, ondernemer en sinds vorig jaar medeoprichter en voorman van het Semco Style Institute. Zijn doel is van Nederland het meest ondernemende land van de wereld te maken. Van Brakel gaat in op de vraag: welke manier van organiseren is het beste voor ondernemend gedrag? Semco Style Institute is opgericht door Ricardo Semler en een internationaal team dat zoekt naar de beste voorbeelden van zelfsturing en ondernemerschap, in grote en kleine bedrijven.

Peter Robertson is onderzoeker, adviseur en ontwikkelaar van bedrijfskundige instrumenten die wereldwijd worden gebruikt om organisaties en teams te onderzoeken. Hij is expert in complexe systemen en organisatie-ecologie, en de schrijver van ‘Escape from S-Catraz’ en ‘Always change a Winning Team’. Robertson leert u groeifases in organisaties te herkennen en geeft u inzicht in uw voorkeursrol in organisatieverandering.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Human Insight - Spaces Rode Olifant

7 Zuid Hollandlaan

2596 AL Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen