Gratis

Ivan Van de Cloot en Paul Becue over het nut van faillissementen

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

NV Zebrastraat

32 Zebrastraat

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Het woord faillissement is erg geladen, en roept negatieve gevoelens op. Werkgelegenheid gaat verloren, en leveranciers kunnen hun vorderingen niet meer innen. Nochtans heeft men dit fenomeen altijd gekend, en draagt het naast de andere stopzettingen bij tot het fenomeen van creatieve destructie dat de basis is voor innovatie en verdere groei.

Het faillissement is ook een leerschool voor de ondernemer, maar dan moet hij wel een tweede kans krijgen. De bestaande cultuur in Europa staat daar echter niet voor open. Nochtans is dit noodzakelijk om het ondernemerschap aan te moedigen. België doet het op dit vlak niet goed, en schommelt qua ondernemingsinitiatieven achteraan in het Europese peloton. De Belg vreest immers het faillissement en de mislukking.

Het boek 'Falen: Een les op weg naar succes!' brengt een diepgaande analyse over al deze aspecten binnen de Belgische context, maar ook het internationale luik komt ruimschoots aan bod.

Auteur Paul Becue is lic. rechten, lic. toegepaste economische wetenschappen en lic. diplomatieke wetenschappen. Hij werkte eerst veertien jaar in de banksector, en sinds juli 1998 in de kredietverzekeringssector waar hij verschillende managementfuncties bekleedde. Hij schreef tijdens zijn carrière artikelen voor diverse kranten, financiële en wetenschappelijke tijdschriften. Zijn boeken over kredietverzekering gelden als de referentie en werden in verschillende talen vertaald.

Ivan Van de Cloot studeerde economie aan de Universiteit van Antwerpen en werkte hij zes jaar lang als econoom bij de economische studiedienst van BBL/ING België. Als commentator bij financiële en economische gebeurtenissen, treedt hij regelmatig naar voren in de geschreven en audio-visuele media. Hij is Executive Professor economie aan de Universiteit Antwerpen Management School en hoofdeconoom van Itinera.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

NV Zebrastraat

32 Zebrastraat

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen