€ 0 – € 7,50

Jan Rothuizen - Groots tekenen

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Groots tekenen

Midden in Het Nieuwe Instituut is beeldend kunstenaar Jan Rothuizen aan de slag gegaan met een enorme muurschildering. Tijdens de workshop Groots tekenen ga je samen met Jan op expeditie dwars door Het Nieuwe Instituut. Ondertussen word je niet alleen uitgedaagd om te tekenen en schrijven wat je ziet, maar vooral ook wat je hoort, voelt en denkt. Al deze ervaringen mag je vervolgens vastleggen op een gigantisch vel. Het eindresultaat: een collectieve ‘zachte plattegrond’ van Het Nieuwe Instituut. Voor tekenfans, schrijfliefhebbers en prutsers!

Over Jan Rothuizen

Jan Rothuizen (1968) is beeldend kunstenaar. Het liefst dwaalt hij door de straten en komt hij op bijzondere plekken om vervolgens te tekenen wat hij hoort, ziet en denkt. Zo ontstaan zijn zachte plattegronden. Elke tekening onthult hoe Jan om zich heen kijkt en onderzoek doet. Zijn werk was te zien in het Stedelijk Museum te Amsterdam, de Townhouse Gallery in Cairo en in het New Museum in New York. Op dit moment is in Het Nieuwe Instituut een gigantische muurschildering van hem te zien. Maandelijks staan zijn tekeningen in de Volkskrant en ze zijn ook in boekvorm verschenen.

Thursday Night Workshop

Makers en ontwerpers uit de wereld van architectuur, design en digitale cultuur delen in speciale workshops hun technieken, experimenten en vraagstukken.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 uur een lichte vegetarische maaltijd aan. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Ticket-link voor Thursday Night Live!

Het Nieuwe Instituut behoudt zich het recht voor om bij minder dan 5 aanmeldingen de workshop te annuleren of te verplaatsen.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen