Gratis

Jazz trio Kenturah's Kitchen

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrale Bibliotheek

Spui 68

2511 BT Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Jazz Trio Kenturah's Kitchen speelt voornamelijk eigen composities en zoekt nieuwe uitdrukkingsvormen. Kortom, jazz van nu!

Over dit evenement

Kenturah’s Kitchen wordt gevormd door pianist Ed Baatsen, contrabassist Han Slinger en slagwerker Bert Kamsteeg en is een pianotrio van een niet-gangbare soort. Men mag van een pianotrio verwachten dat de focus vooral ligt in het samenspel en de interactie. Natuurlijk is dat Kenturah’s Kitchen niet vreemd, maar ook gaan de musici gewoon hun eigen gang. En dat levert frappante resultaten op. In hun eigen studio in Den Haag hebben ze een stijl ontwikkeld die zich moeilijk in een hokje laat plaatsen, maar die men kan beschouwen als jazz van nu.

Het trio brengt voornamelijk eigen composities ten gehore. Zo ook op hun nieuwe cd Oeroeboeroe. De enige niet-eigen compositie is Sweet Goodbyes van de vroegere (Nederlandse) rockgroep Krezip. De kern van dit beklijvende nummer is wel herkenbaar, maar de daaromheen gedrapeerde improvisaties van piano, contrabas en slagwerk tonen de onbegrensde veelzijdigheid van Kenturah’s Kitchen.

De eigentijdse Amerikaanse beeldend kunstenaar Kenturah Davis inspireerde tot de keuze van de bandnaam. Zij roept zeggingskracht op met haar vermenging van portretkunst met design. Zo ook kan men in het trio horen hoe verschillende zienswijzen - in kunst vervat – tot nieuwe uitdrukkingsvormen kunnen leiden.

Reserveren is noodzakelijk. Dat kunt u doen via de reserveringsknop onderaan de pagina. (klik daarna op 'registreer') Bent u toch verhinderd? Dan verzoeken wij u om de reservering te annuleren! Zo krijgt iemand anders de kans om het concert bij te wonen.

Annuleren kunt u doen via de bevestigingsmail: klik op 'Jouw bestelling online bekijken en beheren', log in met uw email-adres en kies 'bestelling annuleren'. Of bel naar 070-3534440 (ma. t/m vr. tussen 12.00 en 20.00 uur)

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar: anja.schulze@denhaag.nl

Veilig naar de bibliotheek Bibliotheek Den Haag organiseert verschillende activiteiten in de bibliotheken. Ieders gezondheid en veiligheid zijn daarbij uiteraard belangrijk. We zorgen er dan ook voor dat u 1,5 meter afstand kunt houden, en treffen aanvullende hygiëne- en beschermingsmaatregelen. Het is verplicht om te reserveren, omdat een beperkt aantal mensen tegelijk in de bibliotheek kan zijn. Een activiteit kan daarom misschien ook sneller vol zitten dan u gewend bent. Kom niet als u symptomen heeft die kunnen wijzen op besmetting met het coronavirus, zoals verkoudheid, koorts en hoesten.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrale Bibliotheek

Spui 68

2511 BT Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen